fb

10 semne care-ți spun că este timpul să lași omul de alături și să mergi mai departe

Da, uneori îți este greu să lași în urmă un om pe care îl iubești. Dar se întâmplă că doar așa poți merge înainte și să devii mai puternică, mai înțeleaptă și, într-un final, mai fericită.

Iată 10 semne care-ți spun că este timpul să lași omul de alături și să mergi mai departe:

1. Cineva vrea să fii omul care tu nu vrei să fii

Nu încerca să-ți schimbi destinul pentru nimeni. E cum mult mai înțelept să pierzi pe cineva și să rămâi tu, decât să păstrezi și să te prefaci că ești altcineva. E mai ușor să refaci o inimă rănită, decât să strângi pe bucăți o identitate pierdută. E mai simplu să umpli cu ceva spațiul unde a fost un om, decât să umpli în interiorul tău spațiul unde erai chiar tu.

2. Cuvintele acestui om se contrazic cu faptele

Uneori avem nevoie de cineva care ne-ar inspira și ne-ar ajuta să privim cu ochii deschiși spre viitor. Și dacă omul de alături te influențează total invers, dacă cuvintele lui sunt adverse faptelor, atunci a venit timpul să pui punct relației cu el. Uneori nu trebuie să vezi ce vorbesc oamenii. Uneori pur și simplu observă ceea ce fac aceștia.

3. Încerci să forțezi pe acel cineva să te iubească. 

Ține minte – nu poți să obligi pe nimeni să te iubească. Și nu trebuie să forțăm pe cineva să rămână, dacă vrea să plece. Asta și este esența unei iubiri adevărate – libertatea de a alege. Dacă omul de alături te iubește cu adevărat, nu va înceta să-ți demonstreze asta. Fiecare poate intra în viața ta cu un „te iubesc”, dar numai cei care spun adevărul și sunt gata să demonstreze asta în fiecare zi te vor iubi cu adevărat.

4. Relația voastră se bazează numai pe atracție fizică

Frumusețea nu e doar exterioară. Frumusețea este ceea pentru ce trăim. Este ceea ce se ascunde în adâncul sufletului nostru. Cei care au rămas alături doar pentru că ți-e frumos exteriorul, mă îndoiesc că vor rămâne pentru mult timp. În schimb cei care ți-au remarcat frumusețea interioară nu te vor părăsi niciodată.

5. Încrederea ta este trădată permanent

Iubirea este când dai șansa omului drag să te rănească, dar atât de multă încredere ai, încât știi că nu o va face. Și asemenea situații sfârșesc în două feluri: fie devin o dragoste pentru toată viața, fie o lecție pentru toată viața. Totuși, fiecare din aceste momente e pozitiv în felul său. Pentru că numai așa fie te convingi că omul ai încredere e corect, fie primești șansa să te descotorosești de el. Și într-un sfârșit înțelegi cine și ce merită.

6. Întotdeauna nu te apreciază la justa valoare

Trebuie să-ți cunoști valoarea. Dacă ești în relație cu cineva care nu te respectă, atunci nu are rost să continui asemenea relație. Pentru fiecare din noi vine momentul când trebuie să cedăm și să încetăm să gonim după unii oameni. Dacă vrei ca cineva să rămână în viața ta și dacă acel om vrea la fel, va găsi mijloace să o facă. Însă dacă vrea să plece – lasă-l! Vei face un bine pentru amândoi.

7. Niciodată nu vorbiți sufletește

Uneori o ceartă poate apropia doi oameni, iar tăcerea poate distruge relația dintre ei. Vorbește cu omul de alături. Pornește o discuție de suflet, una în care să vă vorbiți despre toate lucrurile care vă plac sau care vă deranjează.

8. De la tine se cere mereu să-ți sacrifici fericirea

Dacă vei permite oamenilor să ia din viața ta mai mult decât pot oferi, atunci se va crea un dezechilibru care va distruge tot mai repede decât crezi. Trebuie să înțelegi când este timpul să iei din mâinile cuiva cartea de credit a vieții tale.

9. Nu îți place viața pe care o trăiești alături de acel om

Nu permite cuiva care și-a pierdut visul să-l ia și pe al tău. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în viață este să o trăiești. Să riști. Nu merge pe drumul cu mai puține riscuri. Dacă nu simți conexiunea cu omul de lângă, dacă nu sunteți pe aceași undă, atunci e timpul să-ți pui niște întrebări.

10. Înțelegi că trecutul nu te lasă și continui să trăiești cu el

Mai devreme sau mai târziu vei uita tot ceea ce ți-a provocat lacrimi. Mai devreme sau mai târziu vei înțelege că amintirile proaste nu aduc nimic bun în viața ta. De asta să lași trecutul undeva departe, să te eliberezi, să deschizi noi drumuri pline de fericire este cel mai important lucru. Să trăiești cu trecutul înseamnă să implici pe omul din prezent în acest trecut, iar asta e cea mai crimă în dragoste.

Singurul lucru pe care niciodată nu trebuie să-l lași este speranța. Ține minte: într-o zi toate fragmentele vieții tale se vor aduna împreună și atunci vei fi cea mai fericită femeie.

via: cluber.com