fb

10 semne care-ți spun că cineva este mai inteligent decât tine

Te crezi cel mai deștept? Fii sincer, recunoaște că vrei să să fii mai inteligent decât ceilalți. Desigur, fiecare își dorește acest lucru, de aia încercăm să aflăm cine e inteligent, ca să luăm lecții de la acel om. Și totuși, cum ai putea deosebi oamenii inteligenți de cei mai puțin inteligenți?

Iată 10 semne ale oamenilor deștepți!

  1. Ei nu vorbesc mult, dar acționează. Știu să-i asculte pe ceilalți. Ascultând, devin mai înțelepți.
  2. Ei știu o mulțime de lucruri, nu doar ceea ce ține de specialitatea lor. Mereu învață ceva nou de la cei din jur.
  3. Știu să combine munca cu viața personală. Au capacitea de a păstra acest echilibru. Reușesc să se descurce de minune pe ambele fronturi.
  4. Ei țin cont de informația actuală. Nu mereu, însă urmăresc site-uri populare care postează informații transaprente și reale. Țin cont de trend-urile populare din lume și de starea de spirit a societății.
  5. Chiar dacă în viața lor nu vor merge lucrurile cum își doresc, oricum vor zâmbi. Oamenii inteligenți niciodată nu vor fi uimiți de ceea ce s-a întâmplat, pentru că creierele lor sun capabile să creeze scenarii, mai repede decât orice.
  6. Sunt mai intelegenți decât cei care sunt lângă ei, dar nu pierd timpul ca să demonstreze asta. În schimb îi ajută pe cei care vor să devină inteligenți.
  7. Dacă sunt lideri, vor face tot posibilul ca persoanele cu care lucrează să devină mai inteligente și mai sociabile. Pentru ei asta nu este o amenințare, întrucât știu că la baza minții stă energia. Din acest motiv, ei încearcă să-i  convingă pe angajați că sunt mai deștepți decât ei.
  8. Au abilități ascunse, pe care le pun în aplicare la momentul potrivit. Nu au nevoie de toate capacitățile lor ca să demonstreze că sunt mai buni decât alții.
  9. Pot avea studii la universități renumite, dar pot să-și termine studiile la universități simple. Niciodată nu vei ști ce studii au, atât timp cât nu le vei cunoaște CV-ul.
  10. Niciodată nu te vor numi prost. Au învățat un lucru important: insultând pe cineva, demonstrezi că nu ești mai presus decât acel om.

Acum, știi cum arată oamenii inteligenți. Dacă dorești să fii unul dintre ei, ține cont de ideea lui Steve Jobs: „Tot ce vedem în jurul nostru e creat de oameni nu mai deștepți decât noi. Suntem capabili să schimbăm lucrurile, să le influențăm și să creăm altele noi.”

Source :

lifehack.org