10 semne că pentru el nu ești decât o opțiune, nicidecum o prioritate

Te simți inutilă. Nu mai ești iubită. Nu mai ești respectată. Sentimentele tale contează doar pentru tine, nu și pentru el, iubitul tău.

Te regăsești într-o relație în care ești absolut singură, în care ai oferit, dar nu ai primit nimic în schimb. Simți că îți oferi sufletul unei persoane pentru care nu ești altceva decât o opțiune de rezervă.

Dar cheia este la tine. Nu-ți rămâne decât să afli la timp dacă ești sau nu o prioritate pentru partenerul tău. Dacă descoperi că unele din exemplele de mai jos sunt despre tine și partenerul tău, atunci trebuie să-ți reconsideri relația:

1. Partenerul tău nu-și amintește detaliile importante din viața ta

Dacă cu adevărat ești importantă pentru cineva, această persoană îți va asculta orice cuvânt. Se va interesa despre amintirile tale din copilărie, de preferințele tale, de hobby-urile tale. Chiar și cele mai simple detalii și informații din viața ta pentru iubitul tău vor fi informații valoroase și mereu va încerca să-și amintească de ele. 

2. Îți răspunde la mesaje și apeluri doar când are el nevoie

Îl poți suna, dar nu îți răspunde. Îi scrii mesaje, dar le ignoră și pe ele. Acest comportament al iubitului tău arată că pentru el nu ești atât de importantă încât să îți răspundă. Singurul lucru cert în toată această relație este că el are un motiv ascuns: tu nu ești o prioritate pentru el, ci doar o opțiune. 

3. Ești nefericită în relația pe care o ai

Dacă simți doar durere și dor, nu este o relație foarte simplă. Este una care nu îți aduce bucurie, una care te face foarte nefericită. Nu este nimic bine în viața ta și ar fi cazul să te gândești mai bine la asta. Ești doar o opțiune foarte convenabilă.

4. Nu te invită la evenimente importante

Dacă ai fi pentru iubitul tău o prioritate, ai fi prima pe lista lui de invitați. Foarte rar te ia în serios. El își invită doar cei mai scumpi și importanți prieteni, iar printre ei tu nu ești. Acest lucru ar trebui să îți dea de gândit.

5. Își amintește de tine în ultimul moment

Iubitul tău niciodată nu te ia în serios. Nu te invită din timp într-o călătorie, într-o vacanță sau la un eveniment interesant. Tu nu ești parte din planurile lui. Dacă te invită undeva în ultimul moment, poți fi sigură că nu ai fost prima persoană la care s-a gândit să o invite.

6. Te convinge că faci doar isterie atunci când ceva nu-ți convine

Ori de câte ori i-ai spus că nu-ți convine că își petrece timpul cu alții, iar cu tine nu, el te atacă imediat și te învinovățește că faci isterie din nimic. Nici măcar nu te lasă să explici, dar te acuză că ești penibilă și ai o mulțime de fantezii. 

7. Doar tu lucrezi asupra relației voastre

Dacă simți că relația ta se prăbușește, chiar dacă lucrezi din greu ca ea să meargă înainte, acesta e un semn rău. Tu și partenerul tău percepeți diferit lucrurile. Această relație doar pentru tine contează și este importantă. 

8. Tu ești responsabilă pentru tot

Orice eveniment care necesită pregătiri, orice întâlnire cu prietenii, de toate te ocupi doar tu. 

9. Îți asumi întreaga vină a eșecului

Aceasta este cea mai răspândită și cea mai populară formă de autoapărare psihologică: dai vina pe tine însăți pentru a diminua durerea sufletească. Drept urmare, totul devine și mai dureros. 

10. Mereu te face să aștepți

Timpul este cel mai prețios cadou. Viața este prea scurtă pentru a o petrece fără sens. Dacă iubitul tău mereu te face să aștepți să vină la întâlnire sau să te sune înapoi, pierzând timp prețios, atunci asta înseamnă că el nu te apreciază și nu te respectă. 

Sursa :