10 semne că bărbatul de alături te manipulează

Bărbații care sunt buni manipulatori știu foarte bine cum să păcălească mintea și sentimentele unei femei în beneficiul lor. Dar cel mai rău lucru în jocul pe care ei îl fac este că o femeie nici nu înțelege ce se întâmplă.

Dacă vei observa brusc unul din următoarele semne de avertizare în comportamentul partenerului tău, fii foarte atentă, căci s-ar putea să fii folosită:

1. Mereu ești învinovățită, chiar dacă nu ești vinovată.

Mai întâi te enervezi pe el, apoi trebuie să-ți ceri scuze pentru tot. El nu este responsabil pentru acțiunile sale și, prin urmare, permite să-ți asumi vina. Iar vina ta vorbește despre victoria lui.

2. Sentimentele tale nu sunt apreciate.

Au oare sentimentele tale vreo valoare? Rezonează cumva suferința, furia, teama ta în inima lui? Dacă de fiecare dată când încerci să arăți ce simți el nu dă vreun semn, să știi că este doar un manipulator. El doar vrea să simți că exagerezi și că reacționezi prea excesiv. În realitate, aceasta este doar o altă scuză pentru ca bărbatul din viața ta să nu se gândească la ceea ce simți tu.

3. El te face să te simți fără valoare.

Îți rupe respectul de sine în bucăți, pas cu pas, până nu mai rămâne nimic. El este întotdeauna mai deștept decât tine și te face să crezi că tu nu ai nimic special. Aceasta este o manipulare emoțională de care tu nici nu îți dai seama.

4. Sentimentele lui sunt schimbătoare.

Atunci când faci ceva bine, dragostea lui pentru tine este necondiționată. Dar de îndată ce nu merge bine ceva, el va începe să te intimideze. Vei crede că mereu îi datorezi ceva. Sau, cel puțin, asta te va face să simți.

5. Îți retrage cuvintele și promisiunile.

Plănuiește ceva să faceți împreună, dar apoi nu vine. Și când acest lucru începe să te supere pe bună dreptate, el începe să nege promisiunile anterioare. Toate aceste scuze nu sunt decât forme de manipulare. El nu se ține de cuvânt, pentru că nu înseamnă nimic pentru el.

6. Ți-e frică să spui NU.

Îndrăznești să spui NU, să nu-l asculți? Sună dramatic, dar dacă îți este greu să refuzi partenerul din viața ta, atunci el va înțelege că poate conduce în relația voastră. De ce îi permiți să fie stăpân?

7. Îți amintește deseori că are și alte opțiuni.

El vrea să te simți cea mai norocoasă că ești în această relație. Că ar fi putut fi cu orice altă femeie, dar te-a ales pe tine. Dar, în loc să te ajute să crești, el mai mereu te umilește când îți spune că oricând te poate înlocui.

8. Fericirea ta depinde de fericirea lui.

Dacă el este fericit cu tine, atunci și tu ești fericită. Dar dacă el suferă, este nemulțumit de ceva anume, este supărat sau te neglijează, atunci nici în viața ta nu va exista fericirea. Dar trebuie să înțelegi că fericirea ta nu poate depinde de fericirea lui, de stările lui.

9. El își justifică controlul prin îndoiala de sine.

Fosta lui iubită l-a rănit, așa că se simte mereu trădat. Dacă anterior a fost înșelat, acum el consideră că este în drept să știe întotdeauna unde ești și ce faci. Înțelege că nu este vorba despre tine, ci că el folosește anume această justificare pentru a-ți controla fiecare mișcare.

10. Începi să te urăști.

De când ești în relație cu el, mereu ești cea vinovată și nu ai chef de nimic. El, în schimb, este fără vină. Se simte bine atunci când îți monitorizează sentimentele, emoțiile, acțiunile. Și începi să simți că ești bine doar atunci când el îți permite acest lucru.

Nu tolera niciodată comportamente care te fac să nu te mai iubești, să nu te mai respecți, să uiți de lumea și de fericirea ta.

Sursa :