10 semne că ai găsit persoana cu care îți este sortit să îmbătrânești

Poate părea distractiv să te întâlnești cu mai multe persoane, deoarece astfel acumulezi experiență, dar fiecare din noi își dorește să găsească o persoană alături de care își va petrece restul vieții.

Cu părere de rău, este foarte dificil să găsești un astfel de om. Dacă acum ești într-o relație, citește care sunt acele 10 semne care îți demonstrează că ai găsit persoana potrivită.

1. Te simți relaxat alături de acea persoană

Unul dintre indiciile că ai găsit persoana de care ai nevoie e că poți fi tu însăţi. Nu vei avea nevoie să joci un rol pentru a impresiona, sau să te schimbi pentru a-i plăcea celuilalt. Alături de persoana potrivită nu îți vei ascunde imperfecțiunile, pentru că vei şti că întotdeauna poți fi real.

2. Această persoană te calmează

Tuturor ne plac fluturii din stomac și fiorii de la începutul relației în perioada îndrăgostirii, dar mult mai important este să găsim o persoană alături de care să ne simțim liniștiți. Trebuie să găsești un om care va face față tuturor problemelor și exploziilor tale de emoții, pentru a-ți oferi o stare de calm.

3. Vorbiți pe subiecte serioase

Comunicarea este fundamentul unei relații de durată. Dacă nu sunteți în stare să vă exprimați și să va ascultați unul pe altul, relația voastră este sortită eșecului. Când vei găsi persoana potrivită, conversațiile voastre vor fi pline de sens. Această persoană o să te asculte și o să te înțeleagă. O să poți, fără a-ți fi frică, să îi încredințezi toate visurile și temerile tale.

4. O să fii o prioritate pentru această persoană

Atunci când planifici să trăiești alături de o persoană, este cât se poate de firesc să îți dorești să fii important pentru ea. Dacă ești într-o relație cu cineva pentru care vei fi o prioritate, atunci ai făcut alegerea corectă. Atunci când persoana dragă va începe să considere necesitățile tale mai importante decât ale ei, tu vei fi dispus să faci același lucru.

5. Vă susțineți unul pe altul

Viața este complicată în sine, de aceea este foarte important ca să ai alături o persoană căruia să îi poți povesti problemele tale. Când vei găsi persoana care va trata problemele tale ca pe ale sale, să nu renunți niciodată la ea.

6. Aveți niște certuri constructive

Toate cuplurile se ceartă, de aceea să nu crezi că într-o relație funcțională acest lucru nu trebuie să se întâmple. Contează cât de des vă certați și ce învățați după fiecare neînțelegere. Dacă fiecare este dispus să meargă la compromis, înseamnă că ești într-o relație armonioasă. Este un semn bun și dacă nu îți insulți, șantajezi sau manipulezi partenerul într-o ceartă.

7. Vă respectați unul pe celălalt

Respectul, ca și iubirea, este esențială pentru o relație. Mai mult de atât – nu există iubire fără respect. Partenerul trebuie să te respecte pe tine, dar și toate deciziile și viziunile tale.

8. Vă place să petreceți timp împreună

Dacă vorbim despre persoana alături de care planifici să îmbătrânești, contează să îți placă compania lui. Să îți placă atât intimitatea fizică, cât și conversațiile cu celălalt.

9. Trebuie să fiți nu doar iubiți, ci și prieteni

Se spune că atunci când sentimentul de îndrăgostire dispare, rămâne o altă formă de iubire și anume prietenia. De aceea este foarte important să nu fii doar un iubit pentru partener, dar și cel mai bun prieten. Este atât de frumos când simți că îi poți spune orice persoanei de alături, că poți să ai încredere în celălalt.

10. Sunteți compatibili

Trebuie să împărțiți nu doar iubirea și pasiunea, dar și valorile vieții. Este recomandat să aveți aceleași viziuni asupra mariajului, banilor și copiilor.

Sursa :