10 reguli simple care garantează o viață fericită, spuse de un psiholog celebru

Unul din cele mai importante motive de ce nu trăim viața cu adevărat sunt temerile și fricile noastre. Celebrul psiholog Mihail Litvak a afirmat că există câteva bariere fixe în calea împlinirii noastre spirituale și propune o serie de metode eficiente pentru a le depăși.

Iată 10 reguli simple care garantează o viață fericită:

1. Fericirea este efectul unei vieți bine organizate

Fericirea este un produs a unui stil de viață riguros organizat. Nu trebuie să îți pui ca scop să fii fericit, ci să conștientizezi că ea este o consecință firească a ceea ce faci.

2. Oamenii cu care comunici au o părere bună doar despre sine

Fiecare din noi are o personalitate individuală. Nu încerca să schimbi o persoană, precum nici nu încerca să o convingi să își atribuie adevărurile tale. Contrariul ar însemna lipsa de respect față de acel om.

3. Acționează. Inactivitatea nu este eficientă

În loc ca doar să vorbești despre planurile de viitor, acționează în acest sens. Dacă ai o idee, încearcă să o materializezi. Nu vei scrie o carte dacă doar vei vorbi despre faptul că vrei să o scrii.

4. Succesul va înlătura negativismul

De cele mai multe ori supărarea și ura apar din cauza faptului că ne simțim vulnerabili și inferiori. Odată ce vei găsi o ocupație care te va pasiona și vei deveni bun în ceea ce faci, toate emoțiile negative vor dispărea.

5. Cel mai mare dușman îți ești tu singur

Cea mai mare piedică în fața realizării personale este propria neîncredere. Pentru a merge înainte nu trebuie să te lași învins de complexe.

Societate ne impune niște modele de comportament și atitudini, însă pentru a fi tu însuți trebuie să știi să tratezi critic concepțiile și stereotipurile sociale.

Distruge limitele de care te simți constrâns din interior și exterior pentru a te descoperi pe tine.

6. Nu îți fixa atenția doar pe un singur drum

În momentele când simți că drumul pe care ți l-ai ales nu coincide cu dorințele și așteptările tale, încearcă metode alternative. Schimbă-ți viziunea pentru a explora multitudinea șanselor care îți sunt oferite.

7. Găsește-ți un scop în viață

Descoperă-ți menirea în viață și vei depista o multitudine de oportunități care te vor pune în valoare.

8. Nu depinde de părerea altora

Dacă vei fi mereu preocupat de părerea altuia, vei începe să consideri o opinie străină mai importantă decât cea proprie. Trăiește pentru tine și plasează-te pe primul loc.

9. Nu te speria de singurătate

Dacă vei fi o persoană împlinită atunci singurătatea va fi pentru tine timpul petrecut pentru dezvoltarea personală. În compania proprie vei merge spre perfecțiune spirituală.

10. Percepe cuvintele VREAU, POT și TREBUIE ca pe un singur cuvânt

Este foarte important ca aspirațiile să coincidă cu abilitățile tale, iar dacă te simți în stare să faci ceva, neapărat să te impui să acționezi.

Sursa :