10 reguli ale unei femei împlinite și de succes, spuse de psihologul Mihail Labkovsky

Pe ce principii se construiește viaţa femeilor fericite şi de succes? Iată câteva indicii, spuse de psihologul Mihail Labkovsky:

1. Ea nu cere ajutor

De fapt, ar putea şi să ceară ajutor, dar asta ar însemna că deja a încercat totul. A analizat situaţia, a luat câteva decizii, a înţeles că nu se poate descurca singură şi doar atunci va încerca să caute o persoană de încredere, care să-i ofere ajutor. Viitoarele femei nerealizate cer ajutor din prima şi se bazează mereu pe susţinerea cuiva.

2. Ea este mulţumită de felul cum arată

Femeia de succes nu simte necesitatea să-şi mărească buzele, nu stă pe diete, nu are remuşcări că a mâncat o bucată de tortă în plus. Are mereu grijă de ea, de aspectul său. Se place aşa cum este.

3. Nu ţine să se căsătorească pentru că așa trebuie

Poate avea mulţi admiratori, dar nu ţine neapărat să formeze familie. Un bărbat infantil şi cu caracter slab nu este nicidecum pe placul ei. Nu îşi va alege fericirea în dependenţă de părerea celorlalţi oameni.

4. Are încredere în sine şi în forţele proprii

Chiar dacă a avut părinţi iubitori, încă din copilărie a învăţat să îşi folosească toată inteligenţa şi isteţimea ca să reuşească ceva cu puterile sale, fără sprijinul cuiva.

5. Nu-i plac compromisurile

O femeie puternică nu are frica că nu se va descurca singură sau că ceva nu îi va reuşi. Nu are nevoie de acordul cuiva. Nu plăteşte pentru cursuri care nu o reprezintă. Nu se întâlneşte cu cineva care nu o respectă. Nu face compromisuri nici pe plan profesional.

6. Este independentă, din toate punctele de vedere

În primul rând, din punct de vedere financiar. Femeile puternice încă din adolescenţă îşi fac planuri cum şi unde îşi vor face banii pentru trai. Devreme pleacă din casa părinţilor şi nu le sperie gândul de a învăţa în altă ţară. La vârsta de 25 de ani, multe dintre ele au deja o carieră reuşită.

7. Nu se compară cu nimeni

Nu îi place să se compare nici cu prietenele, nici cu rudele, nici cu colegii. Înţelege că mereu este cineva mai tânăr, mai suplu, mai bogat, mai de succes. Se compară doar cu sine însăși: cea de ieri sau de anul trecut. Se autoanalizează, să vadă care îi sunt reuşitele şi unde mai are de muncit.

8. Este independentă

Nu are nevoie de alte persoane, în special bărbaţi care să o ajute în rezolvarea problemelor. Nu are nevoia de cineva ca să se simtă fericită. Singură îşi îndeplineşte toate dorinţele, iar ceilalţi din jurul său doar îi înfrumuseţează viaţa.

9. Nu va renunţa niciodată să lucreze

Chiar dacă are în cont milioane, nu va renunţa la carieră. Nu banii sunt pe primul loc pentru ea. Îi place ce face, se simte împlinită când lucrează şi merge la muncă din plăcere.

10. Nu acceptă inegalitatea

Poziţia ca bărbatul să fie principalul în toate este de neimaginat pentru femeia de succes. Cu ea se va discuta de la egal la egal, indiferent cine este mai bogat sau cu autoritate mai mare. Ea va discuta de la egal la egal cu directorul companiei sau cu casierul. În același timp, nu-și va permite fie nepăsătoare faţă de cei din jur.

Sursa :