10 obișnuințe negative care, până la urmă, te vor condamna la sărăcie!

În acest articol vom discute despre un termen numit sărăcie genetică. El se manifestă atunci când propriile deprinderi şi propriile bariere psihologice te programează la sărăcie.

Iată 10 obișnuințe negative ale oamenilor care sunt predispuși să rămână săraci:

Deprinderea 1: mereu caută vinovaţi

Un om sărac nu ia niciodată responasibilităţile pe proprii umeri. Cel mai probabil, el îi va învinui pe cei din jur de eşecurile sale. Săracul gândeşte aşa: „să nu fi fost EI, eu aş fi avut succes. TOŢI mă încurcă, eu nu pot face nimic”.

Deprinderea 2: lungesc timpul

De mici tot auzim asta: „7 ori măsoară şi o dată taie”. Poate uneori această afirmație este la locul ei, dar adesea ea aduce dificultăţi în plus. Atunci când analizezi totul extrem de minuţios, nu îţi mai rămân timp şi forţe pentru acţiunea în sine.

Deprinderea 3: evită riscurile

Cei săraci nu riscă. Ei aleg să meargă pe o cale cât mai simplă, pentru a ajunge în siguranţă la final. Anume din acest motiv trăiesc de la salariu la salariu.

Deprinderea 4: învaţă gratuit

Ei vizitează tot soiul de training-uri gratuite. Acestea de regulă sunt plictisitoare şi slab organizate. Drept rezultat, omul îşi crează iluzia unor cunoştinţe.

Pentru a obţine succes este nevoie de investiţii majore, atât mintale cât şi financiare.

Deprinderea 5: nu-i plătesc după merit pe alţii

Omul care gândeşte poor style adoră să trăiască din contul altora. Filosofia lui constă în ceea că din moment ce a economisit pe alţii a devenit puţin mai bogat.

Deprinderea 6: se jelesc pe sine

Aceşti oameni niciodată nu caută problema în sine. Ei mereu au nevoie de un punct de reper care poate fi învinuit de eşec. În realitate, ei nu au nevoie de sfaturi, ci doar de atenţie şi compătimire.

Deprinderea 7: se tot plâng pe univers

Nu e un secret că lipsa banilor este o problemă majoră. Dar nu fiecare trebuie să cunoască acest lucru atunci când ajunge vorba de finanţele personale. Sursa de venit este un lucru personal care nu trebuie discutată deschis.

Deprinderea 8: se preocupă de părerea altora

Un om de succes se axează pe propria sa individualitate, el nu depinde de părerea subiectivă a celor ce îl înconjoară. Deşi este gata să accepte critica constructivă, el se bazează pe propriile instincte şi propria inteligenţă.

Deprinderea 9: cheltuie banii în van

Un om sărac nu deţine o strategie financiară logică. Scopul lui este de a câştiga şi a cheltui.

Cel bogat – investeşte venitul primar în altul suplimentar.

Deprinderea 10: căută venituri instante

Cei săraci nu au deprinderea de a aştepta şi a lucra minuţios. Ei vor totul la început. Dar acest lucru se poate întâmpla doar într-o lume utopică.

Sursa :