fb

10 obiceiuri periculoase care-ți transformă viața într-un coșmar. Oprește-te și schimbă ceva!

Oprește-te pentru câteva minute. Cunoști situația: călătorești într-o direcție necunoscută și în același timp asculți radioul și mai urmărești GPS-ul. La un moment dat dai volumul radiolului mai încet, cu toate că nu te deranjează, totuși vrei să fii mai atent la drum. Aceasta e viața ta. Dai volumul mai încet, pentru că e prea mult zgomot în capul tău. A venit timpul să eviți zgomotele din viața ta. Iată obiceiuri cu care oamenii se luptă sau le neagă, care le consumă energia și îi slăbesc, dar în fața cărora trebuie să te oprești și să faci ceva.

1. Te prefaci că ești bine atunci când nu e cazul. Te simți deprimat și frustrat? Nu trebuie să-ți fie rușine de aceste trăiri. Nu e greșit faptul că te simți obosit, slab și descurajat. Această stare e naturală și o poate trăi fiecare dintre noi. Atât timp cât recunoști acest fapt, înseamnă că ești gata să schimbi ceva în viața ta. Nu trebuie să fii mereu puternic și să ții cont de opiniile altora. Dacă vrei să plângi, fă-o, este bine pentru sănătatea ta. Cu cât mai repede acest lucru se va întâmpla, cu atât mai repede îți va apărea zâmbetul.

2. Lași ca dezamăgirile din trecut să-ți distrugă prezentul. Am devenit mai puternic, deoarece am trecut prin cele mai grele perioade din viața mea. Sunt mai înțelept, pentru că am făcut greșeli. Sunt fericit, fiindcă știu cum arată tristețea. Același lucru se întâmplă și cu tine. Fiecare conversație și situație tensionată te-a învățat ceva. Orice dezamăgire, frustrare, disperare te-a ajut să evoluezi. Nu e atât e grav precum pare. De fapt, fiecare experiență are bineficii și este urmată de momente fericite. Nu îndrăzni să renunți. Nici nu te gândi la asta. Fiecare zi e o nouă perioadă pentru încercări.

3. Crezi că momentele fericite sunt în trecut sau în viitor. Îți petreci viața blocat într-un labirint, sperând că într-o zi vei găsi o cale de ieșire. De fapt te folosești de viitor ca să fugi de prezent. O astfel de atitudine te face nefericit și stresat. Pe de altă parte există și o depedență față de trecut. Trebuie să accepți faptul că sunt doar două zile pe an în care poți să nu faci nimic. Prima zi – ieri. A doua zi – mâine. Azi e momentul să râzi, să iubești, să muncești, pur și simplu să trăiești.

4. Te opui schimbării și dezvoltării. Mereu pune-ți întrebarea: „ Ce-mi doresc cel mai mult – să mă simt minunat sau să mă dezvolt?” Pentru că dezvoltarea nu înseamnă mereu o sănătate bună și viceversa, starea perfectă de sănătate nu este mereu favorabilă pentru dezvoltare. Atât timp cât există un echilibru între aceste două dorințe, e greșit să spui că una dintre ele este greșită. Este important să știi: uneori trebuie să simți disconfortul, nu-l evita, acceptă-l. Orice evoluție începe acolo unde se termină zona ta de confort. Atunci cânde te simți inconfortabil trebuie să conștientizezi faptul că schimbările au început în viața ta, e abia începutul, nicidecum nu e sfârșitul.

5. Dorința de a trăi cu trecutul. Vremurile grele îți amintesc de dificultăți care te prăbușesc la pământ. Și nu sunt pur și simplu greutăți care te împiedică să ajungi în acele locuri unde ai fi putut ajunge. Ele te  împiedică să vezi  părțile importante ale propriului egou. Asta este foarte important. Acum ți se poate părea imposibil, dar cândva te vei uita în urmă la problemele prin care ai trecut și vei fi recunoscător pentru tot ce a fost. Pe mulți dintre noi anume aceste greutăți ne-au învățat ce e compasiunea, bunătatea și gingășia. Iar aceste calități le putem transmite la rândul nostru celor din jur.

6. Să-ți faci griji încontinu, dar să nu întreprinzi nimic în acest sens. Grijile îți fură fericirea, te gândești mereu la ele, dar nu faci absolut nimic. Scapă de acest obicei îngrozitor. Nu evita efortul. Mergi mai departe. Întreabă-te ce este cel mai important pentru tine, apoi găsești convingere și putere în a-ți construi o zi mai frumoasă.

7. Te sacrifici de dragul cuiva. Nu trebuie să oferi prea mult celor care se dau drept victime, pentru că nu vei avea ce oferi celor care te vor iubi cu adevărat. Ori de câte ori te simți prins în capcană și îți este greu să respiri, amintește-ți de următoarele cuvinte: în primul rând trebuie să îți asiguri propria mască de oxigen, dacă îți pasă de tine asta înseamnă că ești egoist, pur și simplu demonstrează faptul că te respecți. Vei fi capabil să ai grijă de altcineva doar dacă te vei putea respecta pe tine însuți. Din momentul în care dorești să construiești o relație trebuie să devii cea mai bună versiune a ta. Vei putea dărui altora iubire doar dacă te vei iubi pe tine.

8. Iei totul asupra ta. Atunci când nu iei totul asupra ta te simți mai liber. Oamenii rareori fac ceva pentru tine. Ei mereu au un scop. Prin urmare dacă crezi că anumite circumstanțe depind de tine, ar putea să nu fie așa. Atunci când te simți descurajat și furios, încearcă să găsești în tine un bob de tandrețe și optmism.

9. Permiți gândurilor negative să fie stăpâne pe  mintea ta. Nu crede tot ce auzi. Decide să fii fericit și vei găsi o mie și una de motive să fii astfel. A vorbi încontinuu despre probleme e un obicei care te limitează. Învață-te să vorbești despre iubire, succes și propriile visuri. Fii optimist și pozitiv. Fii creativ, amuzant și fericit în acelaș timp. Astfel te vei simți mai bine.

10. Refuzi să fii deschis. Adevărata fericire are nevoie de curaj. Debarasează-te de vulnerabilitate. Nu e ușor, dar numai așa vei putea să te cunoști mai bine. Trebuie să te detașezi de normele societății și să nu ții cont de părerea lumii. Spune-ți punctul de vedere. De fapt, fiecare dintre noi trebuie să-și fac timp, să scape de rutină și să ia puțin răgaz. Privește cerul și asfințitul soarelui, permite-ți să fii tu însuți. Iubește-te și fii deschis în fața riscurilor.