10 motive serioase pentru care concubinajul este drumul spre nicăieri

Este cert: ștampila în pașaport nu rezolvă fericirea unei relații şi nu oferă garanții. Un contract semnat nu oferă garanția că acesta va fi respectat de ambele părți. În viaţă nu există garanţii, viaţa este schimbătoare și imprevizibilă.

Vă îndemnă să-mi puneți-mi cel putin un motiv pentru care merită să trăiești în concubinaj. Vă zic eu – nu există. Unicul motiv poate fi libertatea: fie de responsabilități, fie de alegere.

De aceea nu cred în concubinaj. Iată câteva motive serioase:

1. Concubinajul îți spune din start că alegerea nu este finală. Când bărbatul şi femeia locuiesc mult timp împreună, însă nu se căsătoresc, ei indirect îți spun unul altuia: aștept o candidatură mai bună.

2. Oamenii uită ce vârstă au şi refuză să se maturizeze. Viaţa liberă oferă senzația falsă de lipsă de griji. Căsătoria și familia nu oferă astfel de senzații. Femeile care acceptă astfel de relații nu-i permit bărbatului să se maturizeze.

3.Pentru mine căsătoria e un ritual sacru. Orice ritual trage o linie – înainte și după acesta.

4.În concubinaj femeia crede că e căsătorită, iar bărbatul că e celibatar.

5.Când bărbatul refuză să se căsătorească, ai impresia că și-a luat femeia în chirie, fără griji și obligații. Și cu toate acestea obține tot ce oferă o soţie: loialitate, sprijin emoțional, sex, iubire, copii și tot ce vrea el.

6.Dacă într-o căsătorie nelegitimă apar copiii, este obligatoriu ca relația să fie înregistrată.

7.Bărbatul prin natura sa este posesor. Dacă întâlnește femeia potrivită, pentru el ștampila nu e o problemă.

8.Necesitatea de bază a femeii este siguranța. Fiind în comncubinaj, aceasta nu își poate satisface nevoia respectivă.

9.De multe ori, tinerii nu se căsătoresc din cauza protestului față de rutină. Ei își zic: „Nu suntem o turmă și trăim după propriile convingeri. Nu avem nevoie de ștampilă pentru iubirea noastră”. În astfel de cazuri, unul din parteneri nu vrea să oficializeze relația și îi impune celuilalt convingeri despre lumea liberă. Însă în spatele acestei alegeri stă așteptarea unui partener mai bun.

10.Fiecare bărbat ştie că trebuie să se căsătorească, e un moment instinctiv. Dacă nu face acest pas, atunci nu e pregătit. Reiese că el vrea să trăiască cu o femeie, însă se teme să se căsătorească? Un bărbat adevărat trebuie să fie responsabil de acțiunile sale, altfel nu e decât un laș.

Sursa :