10 motive să pui capăt unei relații, chiar dacă îl mai iubești

Mulți cad în această capcană: te întâlnești cu cineva, îl ierți, lucrezi la relația voastră și, ca răspuns, tăcere. Este imposibil să schimbi situația, dar nici nu poți pleca. Desigur, dacă vrei să suferi toată viața, poți răbda la nesfârșit. Dar de ce să o faci? Care este sensul acestei torturi?

Atunci când totul a fost spus și nu mai rămâne nimic de împărțit, trebuie să mergi mai departe. O persoană care nu te mai apreciază doar fură din energia ta, din timpul tău, din viața ta. Iată câteva motive să pleci de la cel care te face să suferi:

1. Meriți ceva mai bun.

Crezi că nu vei mai întâlni niciodată un tip atât de inteligent, bun, fermecător. Crezi că nu vei mai iubi pe nimeni atât de înflăcărat și sincer. Dar te înșeli foarte mult. În jurul tău există mult mai mulți tipi decât suficienți. Și îl vei întâlni pe cel potrivit doar după ce rupi relația cu fostul.

2. Îți fură energia.

Din principiu, te asiguri că situația nu este atât de dramatică. Dar aceasta nu este dragoste și nici relația la care ai visat, dar continui să îl iubești. Nu poți fugi de tine, oricât ai vrea. Oricât de profunde ar fi sentimentele și emoțiile tale, situația te epuizează și te lipsește de energie. Ce va rămâne în interiorul tău când vei întâlni o persoană demnă dacă deja vei cheltui toată energia ta cu persoana căreia nu îi pasă de tine?

3. Ai simți dacă te-ar iubi.

Uneori, crezi că băieții sunt prea duri și de asta nu își demonstrează iubirea. Nu fi naivă: atunci când ești iubită, o simți. Dacă vrea să te sune, te sună. Dacă vrea să te vadă, te întâlnește. Nu trebuie să-ți pară rău pentru tipul care nu are nici un sentiment pentru tine.

4. Mai bine singură.

La un moment dat, înțelegi că doar oferi, iar tu nu primești nimic în schimb. Dar relația este un drum cu două sensuri. Dacă nu ești susținută, încurajată de persoana pe care o iubești, mai bine pleci. Nu trebuie să îți fie frică să fii singură. Oare cu el, dacă nu te iubește, nu tot singură ești? Mai bine de una singură, decât într-o relație cu un tip indiferent.

5. În această relație tu nu mai gândești rațional.

Poate că la începutul relației ai gândit mai rațional, dar acum ceva neînțeles te ține în această relație și nu te lasă să pleci. Acest lucru este teama de necunoscut, doar că trebuie să înțelegi că sigur nu e dragoste. El nu este ultima persoană de pe pământ, iar tu trebuie să rămâi rațională mereu.

6. Sacrificii zadarnice.

Orice ai făcut, oricât ai sacrificat, totul e în zadar. Eforturile tale nu doar că nu au fost apreciate, dar nici măcar nu au fost observate. Partenerul tău nu încearcă să facă un pas spre reușita relației voastre. Dar totul are o limită și depinde de tine dacă rămâi într-o relație unde vei suferi sau pleci și trăiești fericită.

7. Pierzi multe oportunități alături de el.

Dacă speri că în viața ta va apărea cineva decent și vei scăpa de acest tip care nu te iubește, degeaba. Pentru a lăsa pe cineva nou în viața ta, trebuie să scapi de cel vechi. Doar că atașamentul față de acest tip nu-ți dă voie să pleci. Toate acestea sunt doar niște obstacole în calea fericirii tale. Nu te ține de ceva ce nici nu există.

8. Lecții de viață.

Fiecare relație aduce cu sine anumite lecții de viață. Fiecare eveniment din viața ta este dat de soartă pentru a înțelege ceva anume, pentru a aduce alte persoane noi în viața ta. Chiar dacă unele persoane sunt cele care te fac să suferi, ele sunt totuși cele care te vor ajuta să mergi mai departe. Tot ce trebuie să faci este să mergi doar înainte, fără să mai privești în urmă.

9. A doua șansă.

Ești frumoasă, inteligentă, veselă, meriți pe cineva care să aprecieze aceste calități și să te iubească din toată inima. De ce să oferi a doua sau chiar a treia șansă cuiva care doar profită de tine, de dragostea și slăbiciunea ta pentru el?

10. Relație fără angajament.

E greu să trăiești într-o relație unde fiecare este pe cont propriu. Pur și simplu îți este frică să nu îl pierzi sau să înțelegi că el nu te iubește și ajungi să accepți orice fel de relație cu el, doar să fiți împreună.

Sursa :