10 motive pentru care trebuie să zâmbești mai des sau cum zâmbetul te va salva

Maica Tereza spunea: „Nu vom ști niciodată tot binele pe care un zâmbet îl poate face”.

Totuși, mulți dintre noi devin timizi când sunt puși în situația să zâmbească mai des. Cu toții avem probleme, dar uneori ne pedepsim, alegând să nu zâmbim, chiar împotriva voinței noastre.

Data viitoare când ai posibilitatea să zâmbești, fă-o și bucură-te de toată pozitivitatea pe care o poate oferi un zâmpet. Iată motivele pentru care trebuie să o faci mai des:

  1. Zâmbetul te face să arăți mai atractiv

Când vezi pe cineva zâmbind, primești energie pozitivă și bună dispoziție. Și de fiecare dată când vezi oameni zâmbind, îi asociezi cu energia și pozitivitatea. Prin urmare, dacă vrei să atragi atenția cuiva, zâmbește.

  1. Zâmbetul te face mai fericit

Este pe atât de adevărat, pe cât de ciudat. Zâmbetul te face mai fericit indiferent de situație. În mod normal, zâmbim atunci când avem parte de situații plăcute. Dar, aceasta fiind o acțiune voluntară, putem păcăli creierul să schițeze pe fața noastră un zâmbet chiar dacă ne aflăm într-o situație mai puțin plăcută.

  1. Zâmbetul îți îmbunătățește sistemul imunitar

S-a demonstrat că atunci când zâmbești corpul eliberează mai multe celule albe din sânge decât de obicei. Iar funcția celulelor albe din sânge este de a proteja organismul de bolile infecțioase și de invadatorii străini.

  1. Zâmbetul te face un lider mai bun

Încurajează încrederea. O persoană zâmbitoare pare mai sinceră decât cineva încruntat. Și ce este mai important la un lider decât încrederea?  Liderii care lasă o urmă remarcabilă în istorie sunt cei care zâmbesc.

  1. Zâmbetul te ajută să lași o impresie mai bună

Persoanele care socializează mai ușor sunt cele care zâmbesc.  Aceasta este cheia succesului lor. Pentru a face impresie bună și a atrage tot farmecul în direcția ta, zâmbește mai des.

  1. Zâmbetul te face mai productiv

Efectul zâmbetului se ia în considerare chiar și la locul de muncă. Un studiu realizat în 2010 a demonstrat că angajații care zâmbesc mai des sunt semnificativ mai productivi și creativi la locul de muncă.

  1. Zâmbetul te face mai abordabil

Imaginează-ți că te afli într-o cameră cu două persoane străine. Trebuie să le ceri o favoare. Ambele persoane sunt cu ochii în telefoane. Una dintre ele zâmbește, cealaltă nu. De cine îndrăznești să te apropii? Știi deja care este răspunsul. Zâmbetul oferă încredere, iar o persoană care zâmbește pare mai caldă și mai umană.

  1. Zâmbetul te face mai încrezător

Dacă ești o persoană care zâmbește, ai tendința de a atrage mai multă atenție, încredere și stimă. Respectiv, acestea sunt lucrurile pe care le cauți. Și cum o faci? Zâmbind și mai mult. Este ca o reacție în lanț. Un ciclu care niciodată nu se sfârșește, doar te face mai încrezător și mai fericit cu fiecare încercare.

  1. Zâmbetul este molipsitor

Este unul dintre cele mai molipsitoare lucruri din lume, probabil cedează doar în fața râsului, care este mai activ și mai expresiv decât zâmbetul. Zâmbește și oferă bucurie.

  1. Zâmbetele sunt gratuite

Nu te costă nimic. Doar zâmbește. Vei fi mai fericit și vei face toată lumea din jurul tău mai fericită. După cum spune Dale Carnegie, „un zâmbet nu costă nimic, dar creează mult. Îmbogățește pe cei ce îl primesc, fără a-i sărăci pe cei care îl oferă. Se întâmplă într-o clipă, dar amintirea sa poate dura o veșnicie”.

Articol original pe: lifehack.org