10 lucruri simple care vor aduce fericirea în viața ta

Fericirea înseamnă toate emoțiile și gândurile pozitive pe care le acumulăm pe parcursul zilei. Gândurile pozitive nu sunt niște abordări naive față de problemele  pe care le  avem zi de zi. Dimpotrivă, ne ajută să rămânem calmi indiferent de situație. Emoțiile pozitive au capacitatea de a găsi răspunsuri la cele mai complicate probleme.

Doar că fiind mereu într-o permanență alergare, presați de timp și responsabilități. Rezervorul gândurilor și a emoțiilor pozitive rămâne gol, iar noi ne lăsăm capturați de stres, de oboseală și devenim pesemiști. Mai puțin luăm decizii corecte și nu vedem partea bună a lucrurilor. Negativismul ia amploare asupra rațiunii, astfel ne transformăm în niște oameni morăcănoși, supărați pe viață și cu o mulțime de reproșuri.

Ce ne-ar putea ajuta să fim mai calmi, binevoitori, atenți la lucrurile mici? Iată 10 lucruri simple pe care le poate face oricine ca să-și mențină starea de împlinire și fericire.

1. Zâmbetul. Zâmbiți cât mai des, deoarece zâmbetul oferă o stare de relaxare interioară și ne eliberează de stres. Conform unei cercetări ale unor oameni de știință britanici, zâmbetul ne stimulează la fel de puternic precum 2,000 tablete de ciocolată, iar satisfacția interioară este echivalentă cu suma 25,000 de dolari.

2. Îmbrățișarea. Îmbrățișați mult mai des, pentru că îmbrățișările stimulează instantaneu producerea de oxitocină – hormonul care vindecă sentimentul de singurătate, izolare și furie. Totodată ne relaxează mușchii, astfel eliberăm tensiunea din organism.

3. Lectura este remediul perfect pentru o relaxare liniștită după o zi grea de la serviciu. Cărțile pot ajuta la reducerea stresului, la creșterea optimismului și a încrederii în sine. Pe lângă toate astea îmbunătățește relațiile interpersonale și reîmprospătează mintea.

4. Plimbările în aer liber. Plimbările îmbunătățesc starea de sănatate și favorizează la menținerea unei memorii bune.

5. Alimentația sănătoasă. Sunt alimente care conțin substanțe precum serotonină, melatonină, care au un rol esențial în menținirea funcționării normale a creierului, oferindu-ne o stare de bine.

6. Ne place enorm atunci când cineva ne oferă cadouri, același lucru  putem face și noi, dăruind cuiva un mic cadou. Mulțumirile și buna dispoziție ne va alunga stările de anxietate sau de oboseală acumulate pe parcursul zilei.

7. Cel mai simplu mod în care vă puteți relaxa este să ascultați melodia preferată. Muzica poate schimba radical starea de spirit și poate crește randamentul concentrării, eliminând efectele nocive ale stresului.

8. Somnul ne ajută să ne recuperăm după efortul din timpul zilei, astfel putem fi mai productivi și totodată și starea noastră de spirit se îmbunătățește.

9.Timpul petrecut cu familia. Cel mai frumos timp liber e cel petrecut cu prietenii și familia. Lângă cei dragi mereu ne vom simți iubiți și importanți.

10. Bunătatea. Pentru a fi fericiți trebuie să-i ajutăm pe alții mai puțin fericiți. O sută de ore pe an sau două ore pe săptămână este timpul pe care îl dedicăm celor care au nevoie de noi.

Nu e complicat pentru a fi fericit, doar trebuie să nu uităm că totul depinde de noi. Alegem să ne victimizăm sau căutăm soluții pentru a depăși stresul, momentele dificile și depresia.

Mary