fb

10 lucruri pe care o femeie matură nu le va face niciodată

În literatura clasică este reprezentat, adesea, sacrificiul. Începând de la „Romeo și Julieta” și terminând cu „Maestrul și Margareta”, îndrăgostiții se supun la tot felul de torturi și trucuri unul pentru celălalt, sunt împreună pentru o perioadă de timp, iar după se despart sau chiar mor. Iubirea nu vine ușor. De dragul ei trebuie să suferi, să aștepți, să te chinui și să rabzi.

Probabil, în tinerețe am citit o mulțime de cărți despre dragostea de dragul căreia trebuie să te sacrifici și din acest motiv, relația mea de iubire a fost plină de dramatism, lacrimi și despărțiri. Se părea că fără aceste lucruri nu este deloc dragoste, ci un simplu hobby. Din fericire, m-am luminat, dar poate pur și simplu am crescut sau am obosit să sufăr. Acum, pentru mine dragostea este o bucurie. Și nu există nici un fel de sacrificiu.

Din acest motiv, eu niciodată:

1. Nu aștept apelurile și mesaje de la bărbați. Sau scriu singură sau șterg numărul de contact al persoanele care nu găsesc timp pentru un răspuns scurt gen: „Îmi pare rău, sunt ocupat astăzi. Te sun când mă eliberez.”

2. Nu merg la întâlniri, dacă locul sau ora nu mă aranjează. Dacă un bărbat nu este interesat nici de timpul, nici de dorința, nici de comoditatea femeilor, atunci nu este interesat în general de o ea. Iar tu, nu ai nevoie de un astfel de bărbat.

3. Nu iert lipsa cadourilor la ziua mea de naștere și la alte sărbători importante pentru mine. Îmi plac bărbații cărora le place să cheltuiască bani pentru femeia pe care o admiră, adică pentru mine. Oamenii care sunt zgârciți când vine vorba de bani, sunt zgârciți și la alte lucruri. Neatenția la dățile importante pentru un om reprezintă o nepăsare față de persoana în totalitate. Pe cei de care suntem îndrăgostiți dorim să îi răsfățăm și să îi bucurăm. Ceea ce este important pentru ea, devine important și pentru tine. În cazul în care nu îți pasă, îți pare rău sau ai uitat – ai putea uita și numărul meu de telefon.

4. Nu caut justificări pentru bărbații nestabiliți și lipsiți de succes. Nu înseamnă că am nevoie doar de banii unui bărbat. Dar „cu iubitul meu viața este un paradis și într-un cort” – nu este întocmai povestea de viața a unei femei mature. Corturile lor au rămas la cei 20 sau 30 de ani, la 40 de ani deja am o viață confortabilă, iar acest gen de bărbați nu au nici o scuză.

5. Nu țin în tăcere lucrurile care nu-mi plac. Desigur, nu îi voi bate capul unui bărbat la nesfârșit. Dar sunt lucruri despre care cealaltă persoană nu își dă seama decât doar dacă vorbești. Nu îmi place viteza. Și atunci când un bărbat conduce cu viteză îi spun, dar o spun frumos: „ Nu conduce, te rog, cu viteză.

6. Nu îmi este frică să adresez tot felul de întrebări. În același timp sunt gata să aud și răspunsurile. În tinerețe ne este frică să clarificăm neînțelegerile, pentru că ne este frică să rănim, să enervăm sau să speriem un bărbat. Dar tocmai aceste neclarități se întorc împotriva noastră, rănindu-ne. Nu mai vreau să sufăr, din acest motiv vreau să fiu la curent cu tot ce se întâmplă.

7. Nu mai calc cămășile bărbatului. Nu iubesc să calc. Este o sarcină dificilă să îmi calc propriile cămăși. Nu mai fac nimic pentru un bărbat, dacă acest lucru reprezintă o povară pentru mine. Dacă acesta mă iubește – își va călca singur cămașa.

8. Nu încurc sexul cu dragoste. Sexul ar putea fi asociat cu dragostea, dar, în același timp, ar putea lipsi legătura dintre acestea două. Iubirea pentru mine reprezintă să își calce cămașa singur; să stea tăcut lângă mine dimineața, pentru că dimineața iubesc liniștea; să țină minte numele pisicii mele și câte linguri de zahăr iubesc să pun în cafea; să îmi aducă un buchet de flori proaspăt rupte din câmpul udat de ploaie; să vină și să îmi repare robinetul defectat fără să mă întrebe. Dacă nu există toate aceste lucruri, dar există doar sex – înseamnă că, pur și simplu, ne-o tragem.

9. Nu sunt geloasă pe prietenii sau pe locul de muncă al bărbatului. Sau pe copiii din relațiile anterioare. Dacă bărbatul mă iubește, va găsi timp pentru mine. Mă va include în programul său încărcat. Pentru că și eu am o viață agitată. Dacă ambii găsim timp unul pentru celălalt, înseamnă că totul este în regulă, avem o relație. Dacă pentru relație găsesc timp doar eu și bărbatul este ocupat tot timpul, înseamnă că pentru relație tot eu sunt cea care trebuie să găsească o altă persoană.

Advertisement

10. Nu încerc să arăt cât mai bine de dragul bărbatului. Dimpotrivă, la prima întâlnire pot arăta chiar mai rău, mai dură și mai cinică. Nu îmi este rușine să vorbesc despre problemele sau dificultățile proprii. Cel care privește dincolo de aspectul fizic, va merge mai departe. Cel care nu o va face, va trece pe lângă mine.

via: cluber.com