fb

10 lucruri pe care am încetat să le fac la 40 de ani

Viața are regulile sale proprii. Tot ce se întâmplă cu noi, se întâmplă la timpul potrivit.

Am încetat să traiesc după tiparul „prea devreme” și „prea târziu”. Am înțeles că până nu demult am fost plină de complexe, de gânduri că „așa trebuie” sau „ce vor spune alții”. Acum știu că multe din aceste complexe le-am moștenit din copilarie. De multe ori primim sfaturi, dar nu întotdeauna acestea sunt în favoarea noastră. Astfel ne trezim cu o multime de blocaje emoționale.

Încercând să construim o lume fictivă, fugim de realitate și duritatea vieții. Grija exagerată a părinților devine grija noastră personală. Ajungem în momentul în care nu înțelegem cine suntem cu adevărat.

Am încetat să mă învinuiesc pentru ceea ce fac sau nu fac. Îmi asum responsabilitatea, îmi cer scuze dacă greșesc, dar nu vreau să fiu o marionetă.

Am încetat sa port tocuri în orice situație. Picioarele arată sexy în pantofi cu toc, dar uneori pur și simplu nu sunt încălțările potrivite. Nu înlocuiesc starea mea de bine cu momentele când doar par că mi-e bine.

Am încetat să aștept. Să fac concluzii pripite. Încerc să accept oamenii și evenimente din viața mea. Fiecare merită o șansă.

Am încetat să gandesc că aspectul fizic e ceva rușinos. Am un corp, care nu este ideal, cu celulită și riduri. Este corpul meu și am învățat să-l iubesc atât de mult.

Am încetat să trăiesc după anumite tipare. Cineva face o facultate la 19 ani, cineva la 40. Cineva se căsătorește la 20 de ani, cineva la 60. E alegerea lor și e normal asta.

Am încetat să compar oamenii după anumite criterii. Atât timp cât omul respectiv nu este un idiot sau un ticălos, profesia, naționalitatea sau religia nu au importanță.

Am încetat să îmi mai fie frică să experimentez. Să greșesc. Am înțeles că nimeni nu îmi este dator cu nimic. De atunci viața nu încetează să îmi ofere suprize.

Am încetat să accept orice și pe oricine în viața mea. Sunt gata să-mi fac prieteni noi, dar nu iubesc când cineva abuzează de încrederea mea. Când simt ca o relație nu mai merge, indiferent cât efort aș depune, renunț la ea.

Am încetat să îmi fie rușine să comunic deschis cu cineva. Ofer responsabilitate și aștept aceeași responsabilitate din partea altora.

Am încetat să îmi fie rușine să recunosc că banii sunt importanți. Fără bani nu faci multe lucruri. Dar eu decid câți bani să am și cum să îi cheltui.

Nu știu dacă ne vom putea elibera de toate inhibițiile. Cel puțin încearcă. Mișcă lumea din loc. Fă ceva imprevizibil. Atunci vei vedea altfel întreaga lume și tu, în mijlocul ei, vei fi un alt om, gata să se bucure de fiecare moment.