10 lucruri incredibile din psihologie care-ți vor dezvălui fragmente neștiute ale propriei tale personalități!

Iată câteva secrete care te pot duce într-o lume nouă. Descoperind-o, vei cunoaște mult mai multe lucruri despre tine:

1. Adesea ne îndrăgostim de persoanele care seamănă cu părinţii noştri. De regulă, asta se referă la persoanele care au avut relaţii problematice în familie. Fără a realiza acest lucru, noi tindem să rezolvăm problemele din copilărie, ajunşi la maturitate.

2. Conform unor cercetări promovate de Cambridge University, putem citi corect cuvintele scrise incorect. Deci, nu are importanţă ordinea cuvintelor, atât timp cât prima şi ultima sunt scrise la locul lor.

3. Chiar şi evenimentele pozitive, precum absolvirea universităţii, căsnicia sau un job nou, pot duce la stări depresive.

4. Discuţiile directe dintre copii – părinţi despre dauna fumatului sunt mai puţin eficiente decât ar putea să pară. De regulă, adolescenţii care încep să fumeze au prieteni fumători. Cei din urmă la rândul lor urmează exemplul propriilor părinţi.

5. În psihologie există un astfel de principiu: cu cât mai multe speranţe îţi faci în legătură cu un eveniment, cu atât este mai mare şansa de a te dezamăgi complet. Cu cât mai multe aştepţi – cu atât mai puţin primeşti, fără excepţii.

6. Majoritatea oamenilor, ajungând într-un loc nou, au tendinţa de a coti spre dreapta. Cunoaşterea acestui lucru poate fi pus şi în practică. Pentru a evita aglomeraţia şi cozile lungi, alege casa de achitare care se află pe parea stângă.

7. Spune-i iubitei precum că i-ai luat un cadou şi propune-i să ghicească despre ce e vorba. Ea va enumera lucrurile pe care şi le doreşte cel mai mult.

8. O îmbrățișare scurtă, de numai 25 de secunde, eliberează în corp substanțe chimice care sporesc încrederea în persoana pe care o îmbrățișezi.

9. Dacă suferi din cauza viselor urâte în timpul nopţii, acest lucru poate fi motivat de starea de frig. E demonstrat: cu cât e mai frig în încăpere, cu atât e mai mare riscul de a avea un vis înfricoşător.

10. Conform unor statistici psihologice: persoanele cu ochi albaştri sunt capabile să se îndrăgostească doar în câteva secunde, iar cele cu ochi căprui sunt apte să iubească doi oameni concomitent. Cei cu ochii verzi au nevoie de câteva luni pentru a se îndrăgosti. Oamenilor cu alte culori ale irisului le ia aproximativ un an să se îndrăgostească.

Sursa :