fb

10 lucruri de învățat în urma unui divorț de la 22 de ani

Susie Moore, originară din Marea Britanie, dezvăluie lecția învățată de ea în urma unui divorț la 22 de ani.

„Am crescut în Marea Britanie și la 18 ani am decis să dedic un an călătoriilor pline de experiențe noi. În acest an intenționam să amân data de admitere la universitate și să cunosc lumea prin a face voluntariat  într-o țară aventuroasă din orice colț al lumii. Mulți dintre prietenii mei și-au petrecut acest an în Rusia, China, Ghana. Sora mea fusese în Noua Zeelanda.

Iar eu am petrecut acest an în Sydney, Australia. Aici viața mea a luat o întorsătură bună atunci când m-am îndrăgostit, m-am măritat la vârsta de 19 ani și nu m-am mai întors niciodată în Anglia. Am trăit în Sydney timp de 7 ani, 3 dintre care i-am petrecut într-o căsnicie cu un bărbat care avea doar 23 de ani atunci când ne-am cunoscut. El s-a căsătorit cu mine la 8 luni după ce m-a întâlnit într-un bar din frumosul Port Darling, Sydney.

Acum am 30 de ani și vă prezint cele 10 lucruri pe care le-am învățat în urma divorțului de la 20 de ani:

1. NU există greșeli.

Mariajul meu a fost o experiență minunată. Eu îmi respect și acum fostul soțul și-i mulțumesc pentru lucrurile pe care le-am învățat în urma acestei căsnicii.

2. Ascultă-ți inima.

Urăsc termenul de „căsătorie eșuată.” Terapeutul meu îmi spunea pe atunci că eșecul, de fapt reprezintă opusul. Și avea dreptate, deoarece e nevoie de curaj pentru a pune capăt unei căsnicii și de a-ți onora adevărul. În ciuda nenumăratelor despărțiri zgomotoase, eu și fostul meu soț am avut parte de momente frumoase și pline de fericire.

3. Ai încredere în sentimentele tale, chiar dacă toți din jur te cred nebun.

Sunt foarte bucuroasă de ceea ce am făcut. Astăzi știu că am o experiențe de viață minunată și sunt mult mai matură în urma acestei căsnicii.

4. Sfârșitul e întotdeauna fericit, chiar dacă nu corespunde așteptărilor tale.

Un nou început poate fi  captivant și sensațional chiar dacă nu seamănă cu ceea ce ai avut de până acum.E modul tău de a-l percepe.

5.Trăiește-ți clipa, niciodată nu știi ce surprize îți aduce viitorul.

Mi-aș fi dorit să fi fost mai relaxată și să-mi fi trăit prezentul fără frica de schimbări atunci când mariajul meu nu mai funcționa.

6.  Nu mai amâna schimbarea, mai ales  atunci când știi că e inevitabil.

Un sfârșit e o șansa pentru un nou început.

7. Poți începe oricând.

Eu am făcut-o la 22 de ani, când eram aproape fără de bani, pe nimeni din familie nu aveam  aproape, și doar cu o credință vagă a unei tinere.

8. Viața te răsplătește pentru orice risc.

Sunt foarte mândră și mulțumită de experiența mea din Australia. Acum această țară frumoasă reprezintă o forță spirituală pentru mine.

9. O căsnicie care nu durează ne ajută să cunoaștem multe lucruri importante despre noi înșine. 

Pe atunci eram o egoistă și vroiam ca totul să fie așa cum mi-ar trebui mie. Acum mă uimește faptul că fostul meu soț m-a suportat atâta timp. Astea mi-au fost lecții utile de învățat.

10. Viața e imprevizibilă și aduce deseori planuri grandioase doar atunci când înțelegem la timp.

Atâta timp cât am fost măritată cu fostul meu soț am trăit cu el în Australia, la un an după despărțirea noastră l-am întâlnit pe cel de-al doilea soț, tot din Australia, care este sufletul meu pereche. Am sărbătorit recent 4 ani fericiți împreuna. Trăim în New York o viață pe care o visam atunci când eram o tânără fată. Îi mulțumesc universului că a unit destinele noastre și că am început un nou mariaj cu o experiența care mă ajută zi de zi să fiu ceea ce sunt.

Advertisement

Viața pe care o am acum nu ar fi fost la fel fără de acea întâlnire din Portul Darling.

Dar tu ce ai invățat de la finalul unei relații? ”