10 lucruri care se întâmplă atunci când pleci de lângă un nenorocit și întâlnești un bărbat adevărat

Fiind într-o relație toxică, nu ai cum să înțelegi cât de gravă este violența emoțională. Relațiile toxice provoacă o dependenţă de care atât de greu te poți debarasa.

Aștepți ca omul de alături să se schimbe, dar în același timp te bucuri că ești în acea relație. Când găsești puterea să pleci, te întorci – atât de tare îţi lipsește persoana. Îți lipsesc emoțiile, acele trasee bruște de la dragoste la ceartă și înapoi. Știi că el este un nenorict care îți provoacă suferință, dar te împaci cu ideea.

Dar într-o zi vei cunoaște un bărbat adevărat. Atunci vei înțelege cât de rău a fost totul în această relație toxică. Din cauza acelei relații, riști să respingi bărbatul bun.

Iată 10 lucruri care se întâmplă atunci când pleci de lângă un nenorocit și întâlnești un bărbat adevărat:

1. La început te aștepți la ce este mai rău

După relație toxică în care ai fost nu mai ai încredere în nimeni, nici chiar în tine însăți. Ai așteptări negative de la omul de lângă tine, crezi că nu mai există bărbați potriviți.

2. Te gândești prea mult

Crezi că nimeni nu este sincer. Ai fost minţită prea des, încât îți construiești o obsesie. Faci concluzii deplasate şi te îndoiești de bărbații buni din cauza fostului.

3. Ai impresia că atât de bine nu poate fi

Îți pare că ceva nu este în regulă, că este prea bine pentru a fi adevărat. Aştepţi sfârșitul relației, într-o manieră tristă. Dar acest bărbat tămâne la fel, te susține, e bun.

4. Îl respingi

Îți este teamă de momentul de acum, pentru că nu-ţi dorești să-l pierzi. Nu vrei să suferi din nou și tocmai din acest motiv distrugi totul. După un timp înțelegi că acest bărbat nu este ca toţi ceilalți: nu mai fugi după el.

5. Te aştepţi să vă certați

În schimb, el discută şi îți explică. Înțelegi că el nu va pleca din cauza unor mici neînțelegeri.

6. Îţi ceri prea des iertare

Dacă bărbatul iubește femeia care a fost într-o relaţie toxică, o face să înțeleagă că acel trecut este greșit, cum e greșit să-și ceară scuze la orice pas.

7. Te gândești că poate îi va fi mai bine fără tine

Apoi îți dai seama că nu este așa. El îți face viața mai bună și tu începi să vrei același lucru pentru el. Sensibilitatea, puterea, înțelegerea și răbdarea – toate acestea te fac deosebită.

8.Tratezi lucrurile în exces

În trecuterai forțată să dai tot ce aveai mai bun, să demonstrezi de fiecare dată. Acum înțelegi că eforturile tale erau suficiente, doar că fostul nu le aprecia.

9. Începi să ai încredere în el

Într-o bună zi îi vei spune omului tău despre trecut. Vei descoperi că el nu vrea să te părăsească. Dimpotrivă, îți va mulțumi că te-ai deschis în fața lui. Tu îi vei fi atât de recunoscătoare.

10. Vei cunoaște dragostea adevărată

Înțelegi că relația din trecut nu are nimic în comun cu dragostea. Dragostea nu se joacă cu inima ta și nu te rănește.

Vei găsi forţe şi vei iubi din nou, cu adevărat. Iubirea adevărată vindecă – exact aceasta a făcut acest bărbat cu viaţa ta.

Sursa :