10 lecții frumoase de viață, pe care le poți învăța doar greșind și suferind înfrângeri

A greși e cea mai bună experiență, pentru că datorită greșelilor înveți lucruri noi, te corectezi și evoluezi. Greșelile te ajută să conștientizezi realitatea și lucrurile pe care trebuie să le modifici în propria viață. Recunoașterea greșelilor îți permite să fii deschis, să privești matur și să te corectezi. Atunci când accepți eșecurile dovedești un act de curaj, fiindcă ești gata să primești critici și să faci față consecințelor.

Totodată, recunoașterea greșelilor îți oferă posibilitatea de a privi situația din trecut într-un alt mod și îți dă șansa de a nu mai repeta aceleași greșeli în viitor. Niciun om nu este perfect, pe parcursul vieții fiecare dintre noi învață din propriile experiențe.

Astfel, acumulăm cunoștințe și devenim mai inteligenți. Riscurile mari aduc surprize frumoase. Atunci când nu-ți recunoști propriile greșeli, când acționezi pueril, nu-ți asumi anumite responsabilități, dorești ca întotdeauna să ai dreptate, iar fiecare eșec de al tău poartă vina oricui, numai nu a ta, ai putea rămâne cu foarte puțini oameni alături și nu te vor percepe ca un om în care pot avea încredere.

Este foarte dificil să te descoperi pe tine însuți atunci când porți după tine greșeli și regrete din trecut. De aceea, trebuie să lași totul în urma ta și să fii deschis prezentului. Permite-ți să greșești, dar de fiecare dată învață din fiecare gafă pe care ai făcut-o, iar în viitor nu o mai repeta. Durerea și suferința este calea spre lumină și succes. Dacă nu vei suferi și nu vei îngenunchea în cele mai grele situații, nu vei ști să fii fericit, atunci când viața îți va oferi momente de bucurie.

Iată 10 lecții frumoase de viață, pe care le poți învăța doar suferind și greșind.

1. Lacrimile nu sunt o rezolvare. Plânsul nu rezolvă nimic. Îmbrățișările nu te ajută în momentele cele mai complicate. Atunci când ești descurajat, trebuie să găsești o cale de ieșire. Trebuie să te descurci. Viața este despre tine, tu decizi, tu alegi și tu știi cel mai bine când e momentul să cedezi.

2.Autenticitatea este calea spre fericire și împlinire. Ai venit pe această Planetă ca să te exprimi pe tine însuți. Nu trebuie să porți o mască, mimând încântarea, fericirea și buna voința, atunci când sufletul este plin de stristețe și frustrare.

3.Cea mai importantă relație este cea cu tine însuți. Cum te tratezi tu ca om, așa te vor trata și ceilalți. Oferă-ți timp. Ascultă-te, fii cel mai bun prieten al tău.

4.Curajul de a renunța. Capacitatea de a renunța la oameni nepotriviți, atașamente și așteptări este calea spre eliberare.

5.Conștentizarea că meriți ce-i mai bun. Nu trebuie să convingi pe nimeni, atât timp cât știi că meriți ceea ce-ți dorești.

6.Puterea e în mâinele tale. Tu ești capabil să-ți construiești lumea ta, să te înconjori cu oameni de calitate.

7.Nu există oameni răi, ci oameni care suferă. Traumele, fricile și temerile din copilărie rămân în subconștientul nostru, de aceea de foarte multe ori suntem forțați să acționăm fiind influențați de trecut. Debarasează-te de convingerile de acasă, de stereotipuri și acționează așa cum crezi tu că e corect.

8.Atragi oamenii care te reprezintă. Oamenii ajung împreună, datorită unor vibrații care îi leagă și îi aseamănă. Din momentul în care ai lângă tine oameni care nu te caracterizează, gândește- te, de fapt, acei oameni îți arată rănile nevindecate.

9.Nu trebuie să te placă toată lumea și nu ai cum să-i mulțumești pe toți. Fiecare om este diferit și percepe lucrurile la fel, diferit. Dacă unora nu le place ceea ce faci, acest lucru nu înseamnă că nu-l faci bine, pur și simplu au alte preferințe și gânduri.

10.Experiențele sunt cele mai valoroase. Lecțiile de viață te caracterizează ca om. Anume, experiențele te-au învățat să fii echilibrat și calculat. Datorită experiențelor, ai învățat că fiecare etapă și lucru are un ritm propriu de a evolua și de a se manifesta.

Fiecare zâmbet și fiecare lacrimă este răscumpărată mai devreme sau mai târziu. Dacă ai trecut prin suferințe și grele încercări va veni o zi în care vei zâmbi și te vei bucura. Fiecare zâmbet și zi cu soare, într-o bună zi pot fi înlocuite cu lacrimi și dezamăgiri. Orice lecție oferită de viață trebuie de învățat și de ținut minte. Până la urmă, toate pe lumea aceasta au un preț. Nu poți fi fericit, dacă măcar odată nu ai aflat cum se simte durerea.

Mary