10 întrebări pe care trebuie să vi le puneți unul altuia înainte de căsătorie

Mulți dintre noi cunoaștem persoane foarte nefericite în căsnicia lor. În unele cazuri, motivul nefericirii ar fi pierderea persoanelor dragi, dificultăți în creșterea și educarea copiilor, boli neașteptate sau incurabile, eșecuri financiare.

Iar în alte cazuri, motivul căsniciei nefericite ar fi incompatibilitatea dintre cei doi. Atunci când vrem să formăm o familie, să ne conectăm viața de o altă persoană, în primul rând trebuie să ne ocupăm de unele aspecte foarte importante în viața de cuplu. Dragostea poate fi cea care salvează o căsnicie, însă dacă apar anumite impedimente care ar umbri viața noastră fericită de cuplu și noi am ști cum să le evităt, ar putea merge totul foarte bine.

1. Stresul în familie

Ce face partenerul nostru atunci când rămâne blocat în trafic? Sau cum se comportă atunci când nu a dormit destul? Ce face el în momentul când vă întâlniți cu o problemă de sănătate? La începutul unei relații, ambii parteneri se comportă ideal. Dar, pe măsură ce trece timpul, tot acest ideal începe să oscileze. Amândurora ne este greu să știm cum să reacționăm în momente de cumpănă. De aceea trebuie să știm cum vom reacționa la stres: ne vom retrage fiecare în colțul său sau vom fi o echipă?

2. Ce părere are partenerul nostru de dependențele de droguri, alcool și jocuri de noroc

Dependența de droguri sau de alcool poate apărea brusc. Este posibil ca ea să fi existat și înainte de căsătorie, doar că noi, aflându-ne în euforia dragostei, nu am observat acest lucru. Sau poate nu am vrut să-l observăm. Sau ne-am gândit că responsabilitatea va apărea la partenerul nostru odată cu apariția unui copil. Doar că în acel moment alianța cu o persoană dependentă nu ne va mai părea o idee atât de bună. Cu cât mai devreme vom observa la partenerul nostru potențialele probleme, cu atât există o șansă mai mare de succes în a fi rezolvate.

3. Diferențele de temperament

La început, trăsăturile partenerului nostru care sunt total opuse ne atrag. Ne pare interesantă spontaneitatea sa, nu prea observăm că este prea gelos, sau prea zgârcit. Sau că este prea nervos. Dar în cele din urmă, aceste pot să prevaleze, atunci ceea ce ne plăcea ar putea ajunge să ne enerveze.

4. Cum ne descurcăm în viața de zi cu zi

Dacă ne-am imagina că alături de noi nu este iubirea vieții noastre, dar un coleg de cameră, am vedea câte divergențe apar între noi: probleme legate de gătit, de curățarea curții, probleme cu animalele de companie și încă multe altele.

5. Ce păreri are despre rude

Trebuie să fim ferm convinși că suntem ambii mulțumiți de relațiile pe care le avem cu familiile noastre. Pentru că e o problemă atunci când unul din noi nu este în armonie perfectă cu familia celuilalt.

6. Cum răspundem unui conflict

Este important să putem gestiona conflictele din cuplu. Cine primul își cere scuze? Cine întotdeauna este inițiatorul unei certe? Cum putem îmbunătăți situația? O relație sănătoasă necesită comunicare coorectă, onestă, cu respect, fără agresivitate și răutate.

7. Copiii

Să cunoaștem dacă ambii ne dorim sau nu copii. Câți copii ne dorim fiecare dintre noi? Trebuie discutate toate nuanțele.

8. Banii

Cu cât opiniile noastre financiare diferă, cu atât relația noastră va fi mai intensă. E important să discutăm detalii referitoare la cât de mulți bani putem fi dispuși să punem deoparte, cât să împrumutăm rudelor sau prietenilor, câți bani vor merge pentru cheltuielile zilnice.

9. Timpul liber

Fiecare dintre noi avem nevoie de timp pentru a fi cu prietenii sau chiar pentru a sta în singurătate. Dacă vom avea respect și înțelegere, aceste mici diferențe vor putea fi depășite. Însă dacă vom avea opinii total diferite, se vor acumula prea multe nemulțumiri.

10. Intimitatea

Relațiile cu prietenii, flirtul ușor, prieteniile dintre colegii de serviciu, toate sunt importante. Fiecare cuplu trebuie să își definească limitele. Dacă apar divergențe pe această temă, va crește și sentimentul de trădare.

Sursa :