10 înțelepciuni pe care le-am aflat din jurnalul bunicii mele

Când bunica mea Zelda a murit la vârsta de 90 de ani, ea mi-a lăsat o cutie cu diferite obiecte pe care le-a păstrat de-a lungul timpului. Printre ele se afla și jurnalul ei, pe care a l-a numit ”jurnalul inspirației”.

Ea a folosit acest jurnal pentru a-și scrie toate ideile care o făceau să mediteze despre viață.

1. Inspiră viitorul, expiră trecutul. Necondiționat, oriunde te-ai afla, orice ai face în acest moment, trebuie să crezi că la sfârșitul tunelului întotdeauna există lumină. Niciodată nu avea așteptări, nu pretinde și nu cere să ți se ofere ceva. Fă tot posibilul să ții sub control ceea ce este posibil de manipulat. Odată ce vei face tot de ce ești în stare, vei obține tot ce meriți.

2. Viața poate fi foarte simplă. Trebuie doar să te concentrezi pe un singur lucru. Nu este necesar să faci totul imediat. Fii pregătit să depui maxim efort pentru realizarea propriilor vise, dar nu te obosi. Viața îți va întoarce totul înzecit.

3. Fie ca alții să te accepte așa cum ești, cu toate imperfecțiunile, iar dacă nu o fac acest lucru, nu te atașa de acești oameni. Spune numai adevărul, chiar dacă este dificil acest lucru. Când ești sincer împarți lumii iubire. Mergi hotărât pe drumul tău, dar nu te aștepta că toți te vor susține.

4. Nu ești persoana care ai fost înainte. Ai avut o mulțime de realizări și dezamăgiri care te-au modelat. De-a lungul anilor ți-ai schimbat ideile și viziunile asupra vieții. Unele persoane îți vor reproșa faptul că ești diferit, dar acest lucru este inevitabil.

5. Totul ce se întâmplă acum te ajută să te dezvolți, chiar dacă nu îți dai seama de acest lucru. Orice nu ai face, nu pierde niciodată speranța și până la urmă vei face față oricărui obstacol.

6. Nu tinde să fii bogat, ci fericit. Cu timpul, apreciezi sensul lucrurilor, dar nu valoarea materială a acestora. Cele mai bune zile, cele de care îți vei aminti, vor fi cele în care ai râs cel mai mult. Trăiește fiecare clipă cu sentimentul de recunoștință că o ai.

7. Tratează totul cu o atitudine pozitivă. Trebuie să înțelegi că nu suferi din cauza circumstanțelor, ci din cauza modului în care le tratezi.

8. Câteodată trebuie să îi permiți persoanei de alături să plece, ca ea să poată să crească. Poate i-ai oferit multe și ai ajutat-o să se dezvolte, dar există un moment în viață când drumurile se despart.

9. Când privești în trecut trebuie să spui: ”Nu pot să cred că am reușit să fac asta!”, nu ”Aș vrea să fi făcut altfel”. Oamenii întotdeauna vor încerca să te judece, de aceea nu tinde să  le placi tuturor. Fă ceea ce îți place și iubește-te atât de mult încât întotdeauna să ai ambiții mari.

10. Dacă nu poți finisa o acțiune, înseamnă că a venit timpul să faci ceva diferit. Acceptă faptul că uneori vei avea nereușite. Ele te învață întotdeauna ceva. Cele mai puternice persoane vor râde în fața dificultăților.