fb

10 greșeli prostești pe care le face o femeie pentru a-și strica viața, spuse de un psiholog

Laura Shlezinger este un psihologul american cu o emisiune la radio. Deseori i se cere sfatul.

După ce a analizat mai mulți ani plângerile femeilor, Laura și-a scris concluziile în cartea: «Zece greșeli prostești pe care le fac femeile pentru a-și strica viața.” Iată care sunt ele:

1. Atașamentul prostesc

De multe ori succesul unei femei este apreciat în dependență de faptul dacă are sau nu pe cineva. Deseori femeile au frica că nu vor reuși să găsească pe nimeni mai târziu și aleg la întâmplare.

Sfat. Femeile care spun că nu au avut noroc în dragoste, singure au ales această cale. Crește atitudinea față de tine și nu te înjosi. Trebuie să învățăm să fim curajoase, insistente și sigure pe sine.

2. Curtarea prostească

Milioane de cenușărese din toată lumea privesc cu tristețe dincolo de fereastră, amărâte că prințul nu mai vine…

Dacă ai tendința de a spune mulțumesc tuturor celor care îți acordă atenție sau, întâlnindu-te cu un bărbat, ești gata să strigi: „Nu mai sunt singură!” – cel mai probabil nu faci alegerea corectă. Să te legi cu un om doar pentru a scăpa de singurătate, este o evadare din realitate.

Un bărbat observă diferența dintre momentul când ai nevoie anume de el și când pur și simplu încerci cu disperare să fii cu cineva. Nu-l transforma în pansament pentru rană.

Sfat. Alege singură cu cine să te întâlnești, nu aștepta să fii aleasă. Treci peste perioada de singurătate, găsește-ți o pasiune, întâlnește-te cu prietenii.

3. Fidelitatea prostească.

Dacă femeia repetă la fiecare colț că îl iubește pe bărbat, de obicei îi minte pe cei din jur.  Este ciudat, dar pentru multe femei dragostea este ceva ce trece de limitele raționalului (model de comportament inspirat de povești).

De ce acceptăm asta și nu facem singure alegerea, de ce numim dragoste tot ce ne iese în cale? Pentru că așa și nu avem încredere în propria persoană.

Spunând oricui „te iubesc” crezi despre tine că nu vei găsi niciodată pe altcineva mai bun, nu vrei să rămâi singură, este mai bine decât nimic, el este mai bun decât ce ai avut până acum și lista poate continua.

Sfat. Nu amesteca sentimentele legate de relațiile bune cu fanteziile și promisiunile din cărți. Sentimentele trebuie să fie reale.

4. Pasiune prostească

În ceea ce privește aspectul intim al relațiilor, este mai bine să încetinești decât să te grăbești. Apropierea și apropierea intimă sunt lucruri mult prea diferite. Apropierea este când poți vorbi cu prietenul tău despre tot. Apropierea intimă e ceva mai mult.

Sfat. Intimitatea nu poate să fie măsura valorii personale și nici a valorii relațiilor tale cu un bărbat. Nu te grăbi, ai încredere că el e omul potrivit.

5. Concubinaj prostesc

Ați auzit ideea că până la nuntă ar fi bine să trăiți împreună, pentru a vă cunoaște mai bine. Potrivit statisticilor, frecvența divorțurilor printre cei care au trăit împreună înainte de nuntă este mai mare decât a celor care au mers direct la altar.

Totul constă în motivul pentru care femeia acceptă concubinajul. Este un fel de capitulare: bărbaților le este frică de răspunderea oficială, femeia decide să-i vină în întâmpinare.

Când el își spune „Trebuie să văd dacă o să-mi fie bine mereu”, ea susține „Trebuie să fiu foarte atentă”. Este clar că un asemenea scenariu nu va funcționa pe termen lung.

Sfat. Pentru a-l determinat pe bărbat să te respecte, nu scade nivelul cerințelor tale. Dacă el nu poate să se ridice la nivelul tău, e mai bine să te desparți de el.

6. Așteptări prostești

Când decizi să te căsătorești, nu te aștepta că el va deveni altcineva peste noapte. Mai bine fii atentă în ce poveste te implici. Deseori lucrurile care te atrăgeau atât de mult la el devin insuportabile. Mereu îți creeezi așteptări uriașe. Alesul însă oricum se dovedește a fi diferit. Atunci începi să-l urăști. Deși de fapt te urăști pe tine.

Sfat. Dacă te-ai căsătorit, pentru a te apărat de supărările din copilărie, pune punct acestei relații cât mai repede. E imposibil să schimbi trecutul. Dacă ești căsătorită și îți urăști soțul, caută în tine mai întâi sursa urii.

7. Planificare prostească

Nu “acel moment unic în viață”. Nu “toți așteaptă asta de la mine”. Nu “demonstrez că pot”. Nu ” îl voi obliga să se însoare”. Nimic nu poate fi un motiv pentru a face un copil. Doar dacă ești interesată, ai posibilități și resurse necesare pentru a-i oferi copilului tot de ce are nevoie: dragoste, apărare, bunăstare. Responsabilitatea o poartă și bărbații, dar corpul îți aparține doar ție.

Sfat. Gândește-te bine când și cu cine să rămâi însărcinată. Nu permite partenerului să jignească copiii.

8. Prostii înrudite

Este groaznic când femeile acționează în ciuda instinctului matern. Există femei care permit ca odraslele lor să fie lovite… groaznic.

Sfat. Ține minte: copiii nu-ți vor ierta faptul că nu i-ai apărat. Nu permite nimănui să le facă rău, nu jertfi fericirea copiilor pentru fericirea bărbatului sau pentru o relație imaginară.

9. Neputința prostească

Fetițele mici deseori se supără, dacă ceva nu merge așa cum le place. Dar unde dispare această supărare când cresc? Femeile se supără, plâng, suferă, cad în depresie doar pentru că le este frică să-și manifeste supărarea.

Depresia nu este altceva decât o trăire a unei situații, în timp ce o supărare la momentul potrivit ar fi putut rezolva problema și ar fi creat anumite limite.

Sfat. În viață există momente dureroase, trecerea peste ele este prețul pe care îl plătim pentru a ne dezvolta caracterul. Asta nu înseamnă că trebuie să permitem să fim înjosite. Nu rămâne cu cei care fac abuz de tine.

10. Iertarea prostească

Femeile sunt răbdătoare. Ele pot inventa un milion de scuze doar pentru a nu rupe relația cu un bărbat nedemn. Repetăm mereu că dacă vom pleca vom deveni nefericite. Posibil. Dar cel puțin vei avea posibilitatea să găsești un bărbat independent și cu inițiativă. Întotdeauna ai de unde alege!

Sfat. Nu trăi după principiul: cum să schimb ceva fără să-l ating. Privește în tine, acolo vei găsi curaj, independență și inițiativă. Mereu ai de unde să alegi!

Psihologii germani au urmărit reacție femeilor în timpul discuțiilor cu bărbați necunoscuți, apoi îi întrebau și pe unii, și pe alții câteva detalii. S-a demonstrat: cu cât femeia râde mai mult, cu atât interesul față de ea este mai mare. Bărbaților le plac femeile vesele.

Un indicator al relației armonioase în cuplu este zâmbetul femeii, nu al bărbatului. Bărbații pot să râdă sau să nu râdă, dar dacă în familie nu se aude un râset de femeie, lucrurile merg prost.

Source :

lady.day.az