10 gânduri toxice care îți otrăvesc viața în fiecare zi

Creierul nostru este un mecanism biologic complex și încă nedescoperit pana la capăt, dar care, cu siguranță, e capabil să producă gânduri toxice.

Cu toate astea, este cert faptul că gândurile proiectate de el ne influențează în cel mai semnificativ mod. Iată acele 15 care nu ne servesc deloc bine:

1. Eu nu sunt suficient de bun

Cu părere de rău, această idee parazit ne afectează pe o mare parte din noi. Nu uita că, mereu sunt posibilități de a deveni mai bun, în orice domeniu.

Iar cel mai important este faptul că trebuie să devii îndeajuns de bun pentru tine însuți și nu pentru alții.

2. Viața mea este lipsită de sens

Acest gând poate duce la o stare depresivă profundă. Atunci când se năpustește frica precum că nimic din ceea ce faci nu are rost, e cazul să îți îndrepți atenția spre hobby-urile și pasiunile tale. Anume în cele mai plăcute activități se ascunde calmul necesar.

3. Nu sunt bun de nimic

Lumea contemporana ne presează cu o forță imensă. Suntem grăbiți și criticați de șefi, familie, chiar și în stradă mai prindem câte o privire plină de neaprobare.

În aceste momente amintește-ți ca în lume nu există nici o persoană ideală. Deci, nu are rost să fii chiar atât de dur cu tine.

4. Viața e prea grea

Fiecare om este bântuit de această dilemă. Milioane și miliarde de oameni din întreaga lume sunt uniți de o singura idee.

Lucrurile încep sa pară mai simple atunci când există o anumită claritate. Pentru asta fă liste și notează-ți sentimentele în agendă. Toate își vor găsi locul în curând.

5. Nu pot fericit până…

Viața e prea scurtă pentru a îți amâna momentele de fericire.

Cine nu și-a spus: „Nu voi fi fericit până nu mă mut în alt oraș/până nu slăbesc/ până nu găsesc un partener…”

Învață să găsești frumosul în tot ce te înconjoară. Fericirea începe de la tine.

6. E prea târziu să schimb ceva

Niciodată nu e prea târziu să te hotărăști la o schimbare.

Fie vorba de un job nou sau de o despărțire dureroasă. Orice schimbare duce spre noi realizări.

7. Nu sunt pregătit să…

Dacă vei tot aștepta momentul potrivit, riști să nu-l mai prinzi. Asumă-ți riscul și fă pasul decisiv chiar dacă simți ca nu ești gata.

8. Nu am timp pentru asta

Chiar dacă timpul ne este limitat, toți avem posibilitatea de a ne rezerva timp pentru lucrurile care contează. Această scuză te va face să ratezi numeroase momente irepetabile.

9. Nimeni nu mă iubește

Tendința de a fi plăcut și iubit este una firească. Fiecare are nevoie de un semn aprobator din exterior.

Dar trebuie să realizezi că iubirea și părerea ta despre sine nu trebuie să depindă de alții. Nu te stresa, fiecare om este așteptat undeva de un suflet drag. Daca nu îl ai la moment, trebuie doar să ai puțină răbdare.

10. E imposibil să îmi ating scopurile

Visurile tale devin irealizabile doar atunci când tu ești ferm convins că ele nu au un viitor.

Doar atunci când îți vei schimba atitudinea vei putea schimba realitatea.

Sursa :