fb

10 filme puternice care te vor lăsa fără cuvinte

După ce privesc o dramă bună spectatorii spontan rămân fără de cuvinte, atunci când vor să descrie ceea ce simt.

Filmele de mai jos au un impact emoțional atât de puternic, încât orice recenzie pare o banalitate pe lângă emoțiile reale pe care ți le provoacă.

Nu pot fi descrise, trebuie doar să le simți:

Manchester by the Sea

Actori: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

Lee Chandler (Casey Affleck) este un tip tăcut, singuratic și impulsiv, care este nevoit să se întoarcă acasă, în orășelul Manchester-by-the-Sea, atunci când fratele său mai mare moare. Lee este acum tutorele nepotului său adolescent și trebuie să facă față și întâlnirii cu trecutul său lăsat în urmă.

Logan

Actori: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

Suntem în 2029. Mutanţii au dispărut — sau sunt pe cale să dispară. Un Logan izolat, deznădăjduit, care îşi pierde zilele bând, ascunzându-se într-o zonă îndepărtată a graniţei cu Mexicul, făcând rost de mărunţiş lucrând ca șofer.

Companionii lui în exil sunt proscrisul Caliban şi un Profesor X suferind, a cărui minte singulară este îmbolnăvită de crize care se înrăutăţesc.

Dar încercarea lui Logan de a se ascunde de lume şi de moştenirea sa ia sfârșit  brusc când o femeie misterioasă apare cu o solicitare urgentă — ca Logan să aibă grijă de o tânără extraordinară, astfel încât ca aceasta să fie în siguranţă.

Curând, se vor produce încleştări, deoarece Logan trebuie să facă faţă forţelor întunecate şi unui ticălos din trecutul său într-o misiune pe viaţă şi pe moarte, misiune care îl va direcţiona pe luptătorul uitat de vreme către un drum ce îl va conduce spre împlinirea destinului său.

În lumina lunii

Moonlight (2016)

Actori: Shariff Earp, Naomie Harris, Mahershala Ali, Janelle Monáe, Alex R. Hibbert

În lumina lunii / Moonlight urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane și descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieții contemporane afro-americane și o intensă meditație personală și poetică asupra identității, familiei, prieteniei și dragostei.

Ma ma (2015)

Actori: Alex Brendemühl, Penélope Cruz, Asier Etxeandia

Filmul Ma Ma spune povestea emoţionantă a Magdei, o femeie din Spania perioadei de criză 2010-2012, pentru care veştile proaste se succedă cu o viteză ameţitoare: mai întâi şomajul, apoi soţul o părăseşte pentru altă femeie mai tânără, plus un diagnostic medical necruţător. Cu toate acestea, Magda găseşte puterea să lupte în continuare.

Babel (2006)

Actori: Cate Blanchett, Brad Pitt, Gael García Bernal

În Babel, un incident tragic ce implică un cuplu american in Maroc duce la un lanț de evenimente prin care trec patru familii in țări diferite din lume. Legați de imprejurări, dar separați de continente, cultură, limbă, fiecare personaj descoperă că familia e cea care-ți oferă până la urmă mângâiere.

În nisipurile îndepărtate din deșertul marocan, se aude un foc de armă ce detonează un lanț de evenimente care va lega lupta frenetică a unui cuplu de turiști americani pentru supraviețuire, doi băieți marocani implicați într-o crimă accidentală, o bonă ce trece ilegal în Mexic cu doi copii americani și o rebelă adolescentă japoneză surdă, al cărei tată e căutat de poliție în Tokyo.

Separați de culturi ce se ciocnesc între ele, fiecare dintre cele patru grupuri disperate de oameni se îndreaptă cu iuțeală spre un destin comun de izolare și suferință.

Inimă neînfricată

Braveheart (1995)

Actori: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan |

Mel Gibson, mult timp perceput ca un sex-simbol al filmelor de superacțiune, își dovedește calitatea de regizor de excepție în acest film de mare succes, răsfățat al premiilor Oscar în 1996, ce are drept subiect lupta patrioților scoțieni împotriva opresorilor englezi.

Bătăliile dintre scoțieni și englezi sunt grandioase și spectaculoase în această producție, efortul cu care ele au fost reconstituite fiind răsplătit pe deplin. Pentru acest film, Mel Gibson a primit Oscarul pentru regie în 1995. Filmul Inima neinfricată a mai primit în același an premiul Oscar pentru cel mai bun film, cea mai bună imagine, cel mai bun machiaj și efecte sonore, primind nominalizări la alte cinci categorii.

Omul bicentenar

Bicentennial Man (1999)

Actori: Robin Williams, Embeth Davidtz, Sam Neill

În prima decadă a noului mileniu, beneficiind de gradul ridicat al tehnologiei, Richard Martin (Sam Neill) cumpără un robot nou NDR-114. Robotul este botezat Andrew (Robin Williams), după numele celui mai mic membru al familiei. Menirea lui este să facă treburi casnice: gătit, curățenie, diverse reparații în casă. El are și un program domestic, știind chiar să se joace și cu copiii.

Familia Martin va încerca să se poarte cu Andrew ca și cu o ființă umană. Dar dă el dovadă de creativitate, curiozitate sau prietenie? Sau este o simplă aplicație tehnică cu aspect uman?Andrew va porni într-o călătorie pentru a descoperi pentru el însuși ce înseamnă să fii OM.

Munchen

Munich (2005)

Actori: Eric Bana, Daniel Craig, Mathieu Kassovitz

În septembrie 1972 un act terorist fără precedent se petrece în direct, în față a 900 milioane de telespectatori din întreaga lume, și astfel se lansează o lume nouă de violențe.

Era cea de-a două săptămână a Jocurilor Olimpice de Vara, în Munchen, Germania de Vest, jocurile ce fuseseră denumite “Olimpiada Păcii și Veseliei”. Jocurile avuseseră un start în forță cu înnotătorul Mark Spitz și gimnasta Olga Korbut care încântau publicul. Deodată, fara nici un avertisment, un grup extremist palestinian cunoscut sub numele de Septembrie Negru a invadat Satul Olimpic, omorând doi membri ai echipei olimpice israeliene și au capturat nouă atleți luându-i ostateci.

Tensiunea creata și tragicul masacrul a fost imediat transmis pe toate posturile de televiziune în întrega lume, transmisiune ce s-a încheiat 21 de ore mai târziu când crainicul Jim McKay a rostit grav, ‘S-au dus toți’. Secretul acestei terori văzute în întreaga lume, cercetată mai apoi, a ramas total necunoscut.

Detașare

Disconnect (2012)

Actori: Paula Patton, Alexander Skarsgård, Jason Bateman, Max Thieriot

Un avocat dependent de muncă, mereu cu telefonul în mână, nu își poate găsi timp să comunice cu familia lui. Un cuplu este atras într-o situație complicată când secretele lor sunt expuse în mediul virtual. Un fost polițist, văduv, încearcă să își crească fiul răutacios care hărțuiește virtual un coleg de clasă. O jurnalistă ambițioasă vede o poveste înălțătoare pentru cariera ei într-un tânăr care prestează servicii pe un site pentru adulți.

Cu toții sunt străini, vecini sau colegi, iar poveștile lor se intersectează în acest thriller dramatic despre oameni obișnuiți care încearcă să se apropie în această lume ciudată.

Pianistul

The Pianist (2002)

Actori: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay 

Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare.

Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască.

Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea.

Source :

adme