fb

10 filme cu scenarii inedite care te vor ține conectat de la început până la sfârșit

Atunci când privești un film cunoști o nouă lume – una care te poate schimba, care îți poate oferi sugestii geniale sau care pur și simplu te poate face să visezi frumos. Iar atunci când scenariul este unui deosebit – atracția e și mai mare.

Iată o listă cu filme cu scenarii inedite care te vor ține conectat de la început până la sfârșit.

Contratiempo (2016)

Actori: Mario Casas Ana Wagener José Coronado Bárbara Lennie

Un tânar om de afaceri este acuzat de asasinarea amantei și trebuie să-și dovedeasca nevinovația.

  • IMDb — 7,4

În casă

Dans la maison (2012)

Actori: Kristin Scott Thomas, Emmanuelle Seigner, Fabrice Luchini

Germain este un profesor de literatură la un liceu din Franța, căsătorit cu un curator de galerie de artă. Germain se plânge nevestei sale de nivelul scăzut de interes al elevilor săi, cărora le pasă numai de telefoanele lor mobile și de pizza.

Profesorul e entuziasmat să descopere un elev cu talent de scriitor, Claude, care îi descrie într-o temă de casă cum a manipulat un coleg să îi permită acces în casa sa cu pretextul de a-l ajuta la teme, dar de fapt pentru a putea cutreiera camerele locuinței de burghezi și pentru a-i cunoaște pe părinții colegului. Încântat de poveste, profesorul începe să-i dea tot felul de sfaturi stilistice și de construcție a narațiunii lui Claude.

Odată ce aceste lecții particulare încep, Germain își dă seama că în temele elevului său linia dintre ficțiune și realitate e foarte subțire sau s-ar prea putea să nici nu existe, căci profesorul însuși începe să apară ca personaj. Talentul elevului său reușește să îi readucă și profesorului entuziasmul pentru munca sa, însă intruziunile tânărului vor descătușa evenimente de necontrolat.

  • IMDb — 7,4

Avril și lumea prefăcută

Avril et le monde truqué (2015)

Sonorizat de: Marion Cotillard, Marc-André Grondin, Macha Grenon, Benoît Brière

Câștigător al Marelui Premiu la Annecy, în regia lui Christian Desmares și Franck Ekinci, Avril et le monde truqué este o poveste încântătoare, desenată de mână, despre aventurile unei fete pe nume April (Marion Cotillard) în căutarea părinților ei, în Parisul anilor ’40.

1941. Lumea s-a schimbat radical. Savanții au dispărut în mod misterios și o dată cu ei și lumea se oprește în loc. În această lumea ciudată, o fată curajoasă pleacă în căutarea părinților săi savanți, alături de tânărul Julius și Darwin, pisica sa vorbitoare. Acest trio este de neînvins și reușește să schimbe această lume prefăcută.

  • IMDb — 7,4

Indestructibilul

Unbreakable (2000)

Actori: Samuel L. Jackson, Bruce Willis

Impactul a avut loc la ora 3:15 dupa-amiaza. Primul vagon de pasageri ocupat a fost despicat în două și părțile au fost trimise în direcții diferite. Bucățile s-au împraștiat pe o distanță de un kilometru și jumătate. Șase membri ai echipajului se aflau pe platformă. O sută optsprezece pasageri și șapte membri ai echipajului se aflau în trenul de pasageri. S-a anunțat existența unui singur supraviețuitor.

  • IMDb — 7,2

Focus (2015)

Actori: Margot Robbie, Will Smith

Will Smith joacă rolul lui Nicky, un maestru al înșelăciunilor, care se îndrăgostește de o novice, Jess (Margot Robbie). În timp ce o învață trucurile meseriei, ea se apropie un pic prea mult, iar el se rupe de ea.

Trei ani mai târziu, fosta flamă, acum o adevărată femeie fatală, apare la Buenos Aires, în mijlocul unei curse cu miză mare. În mijlocul celei mai noi și mai periculoase scheme a lui Nick, ea vine și-i dă planurile peste cap și-l scoate oarecum din joc pe maestrul escroc.

  • IMDb — 6,2

The Imposter (2012)

Actori: Adam O’Brian, Frédéric Bourdin, Carey Gibson

The Imposter prezintă povestea unui tânăr francez care reuşeşte să convingă o familie îndurerată din Texas că el este fiul lor de 16 ani, care a dispărut cu 3 ani în urmă. Anna Ruben revine pe marile ecrane dupa succesele ei din Wrong Number sau The Fallow Field.

  • IMDb — 7,4

Personal Shopper (2016)

Actori: Nora von Waldstätten, Lars Eidinger, Kristen Stewart, Anders Danielsen Lie

Maureen, o tânără americană din Paris, preia garderoba unei celebrități. Deși nu-mi place treaba asta e tot ce a găsit să plătească pentru șederea ei acolo în timp ce așteaptă o manifestare spiritul lui Lewis, fratele său geamăn dispărut de curând intra în contact cu ea. Maureen apoi începe să primească mesaje ciudate pe telefon.

  • IMDb — 6,8

Eliza Graves (2014)

Actori: Kate Beckinsale, Jim Sturgess, Ben Kingsley, Michael Caine

Când Edward (Jim Sturgess) sosește la azilul Stonehearst pentru a se angaja ca doctor-asistent, tânărul medic este întâmpinat cu căldură de către doctorul Lamb (Ben Kinglsey), administratorul aziului, și de echipa sa, care este compusă, printre alții, din Finn (David Thewlis) și o fascinantă femeie, cu numele de Eliza Graves (Kate Beckinsale). Ed

ward este intrigat de metodele moderne ale lui Lamb până în momentul când o serie de evenimente neobișnuite îl vor conduce la o descoperire macabră, care va ridica vălul de pe utopia lui Lamb, relevând faptul că nimeni nu este cine sau ce pare a fi.

  • IMDb — 6,8

Singura scăpare

Unknown (2006)

Actori: Jim Caviezel, Greg Kinnear

Lupta pentru supraviețuire! Cinci bărbați se trezesc încuiați într-un depozit chimic fără să cunoască propria identitate sau modul în care au ajuns acolo. Singura certitudine pe care se pot baza este faptul că toți sunt răniți și că trebuie să găsească o cale de a se salva.

Cei cinci realizează însă că unii dintre ei sunt victimele, în timp ce alții răpitorii. Pentru a rămâne în viață, ei sunt nevoiți să-și dea seama care sunt cele două tabere și cine face parte din fiecare. Povestit în sens invers, pe parcursul filmulului se dezvăluie treptat amanunte care se leagă, dar suspansul persistă deoarece alianțele care se formează între cei cinci se dovedesc a fi efemere.

IMDb — 6,5

Umbrele Trecutului

A History of Violence (2005)

Actori: Ed Harris, Viggo Mortensen, Maria Bello

O familie obișnuită este adusă în atenția publică după ce tatăl comite o crimă în legitimă apărare, chiar în restaurantul familiei.

Tom Stall (Viggo Mortensen) este un familist liniștit, care conduce un restaurant într-un orașel din statul american Indiana. Dar atunci când doi criminali periculoși vin în restaurant pregătiți să facă prăpăd, Stall devine erou și îi împușcă pe amândoi. După ce povestea lui Stall ajunge în mass media, un mafiot din Philladelphia.

  • IMDb — 7,5
Source :

adme