fb

10 filme care-ți vor aduce în casă spiritul sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile dragi, mai ales cele de iarnă, sunt însoțite de gânduri frumoase, de oameni apropiați și de momente care rămân și peste ani în amintire. Uneori poate fi vorba de o supriză, de un gest, de o călătorie, de magia zilelor petrecute împreună, alteori pur și simplu vizionarea unui film îți poate aduce buna dispoziție în suflet și în casă.

10 filme ce-ți vor aduce în casă spiritul sărbătorilor:

10. 12 Men of Christmas (2009)

E.J. Baxter are de toate: un serviciu bine plătit, un apartament în centrul orașului, în fine și un logodnic. Dar își găsește iubitul în brațele alteia.

Noul An ea îl întâmpină în singurătate. Fără a aștepta oferte grandioase, aceeptă primul post și se mută în Montana. Dar ea nici nu își dă seama ce rol va avea această schimbare în viața ei…

9. Serendipity (2001)

Omul predestinat ție neapărat te va aștepta. Orice nu s-ar întâmpla, chiar dacă soarta nu va fi de partea voastră.

Jonatha și Sarah au simțit această realitate pe propria piele. Au fost la o singură întâlnire, după care și-au lăsat viitorul în mâinele sorții. Toți cunoaștem că în ajunul sărbătorilor se întâmplă minuni.

8. Crown for Christmas (2015)

Ellie Evans e o menajeră care tocmai și-a pierdut jobul la un hotel. Fără a se aștepta la asta, îi este propus un job în Europa. Și doar ajungând la locul cuvenit, află că va lucra pentru Regele Maximilian.

După aceste evenimente ea o cunoaște pe fiica lui – Theodora, un copil lipsit de atenția maternă. Ellie se apropie treptat de copilă și între ele se leagă o prietenie frumoasă.

7. The Night Before Christmas (1961)

Ecranizarea sovietică ale umitoarei opere de N. V. Gogol transmite atmosfera rustică din spațiul ucrainean.

E o povestioară de-a dreptul veselă care surprinde și amuză.

Acest film surprinde spiritul fabulos și unic al literaturii ruse, de rând cu toate elementele ei naționale.

6. Tokyo Godfathers (2003)

În ajun de sărbători e îndeosebi de trist să realizezi că cineva în lume suferă. Dar oamenii sunt creați pentru a se ajuta reciproc.

Trei indivizi găsesc alături de tomberoane un prunc. Nici ei nu o duc bine, dar nu pot lăsa bebelușul în frig. Ei izbutesc să găsească mama copilului drăgălaș.

Dar e totul atât de simplu? Tokyo de noapte pregătește multe aventuri.

5. The perks of being a wallflower (2012)

Charlie e un adolescent timid și introvertit. Ajuns într-o clasă nouă înfruntă multe probleme psihologice. El suferă fără prietenul său cel mai bun care s-a sinucis.

Curând, el se împrietenește cu Patrick și cu sora lui Sam. Această relație devine o etapă foarte importantă în viața fiecărui personaj.

Cu cât Crăciunul se apropie mai tare, cu atât mai apropiați devin prietenii.

4. Noel (2004)

New Yorkul de noapte este fascinant. Ce rămâne de vorbit despre New York în noaptea de Crăciun… Mii și mii de luminițe, sute de brazi decorați.

Nina era în toiul pregătirilor de sărbători, pe care planifica să le petreacă alături de iubitul său Mike.

Dar în urma unui atac violent de gelozie din partea partenerului, ea decide să întrerupă relația.

Pentru a se regăsi, Nina pleaca acasă la părinți, unde o găsește pe Rosa – o scriitoare ce o fascinează imediat.

3. Love Actually (2003)

Odată cu sosirea Crăciunului, în Marea Britanie încep să se producă tot felul de lucruri. Unii se îndrăgostesc, alții divorțează.

Filmul povestește soarta a 8 cupluri care-și urmează chemarea inimii și își demonstrează iubirea prin diverse modalități.

2. How the Grinch Stole Christmas (2000)

Fulgii de zăpadă, luminițe pe brad, tot felul de cântece festive – iată ce face Crăciunul cu adevărat fabulos.

Dar, cât de straniu nu ar suna, nu toți sunt încântați de asta. De exemplul morocănosul Grinch planifică să răpească mult îndrăgitul spirit de Crăciun.

1. Home Alone și Home Alone 2: Lost in New York (1990/1992)

Cine nu cunoaște perepețiile scumpului Kevin rămas singur acasă? E o istorioară cunoscută foarte bine de fiecare din noi, dar care nici după mai bine de 25 de ani nu plictisește.

Crăciun Fericit. Un An Nou fericit!

Source :

lifter