fb

10 destinații perfecte să le vizitezi ACUM, cât eşti tânăr şi „fierbinte”

Există o diferență între o călătorie la 25 de ani și una la 60: chiar dacă poți păstra aceeași pasiune, după ani buni energia și dorința de a descoperi locuri uimitoare nu va mai fi la fel. Iată de ce este binevenit să vizitezi aceste 10 destinații chiar ACUM:

1. Berlin

Berlin – oraşul tânăr care atrage oamenii tineri în suflet. Vino aici şi nu vei regreta acest lucru pentru o clipă. Savurează din arta stradală şi vizitează numeroasele galerii de artă. Şi desigur, nu uita să guşti bere adevărată.

2. Budapesta

Unul dintre cele mai cunoscute oraşe din Europa – Budapesta este de o frumuseţe inexplicabilă. Dunărea, la modul direct, împarte oraşul în două.

În partea de Est vei găsi numeroase grupuri de turişti, iar în cea de Vest cele mai fancy petreceri.

Nu ezita să vizitezi cartierul evreiesc unde vei putea admira arhitectura arhaică.

3. Londra

Toţi strigă că Londra este centrul univerului, oare putem contrazice asta?

Big Ben, London Eye, Muzeul Madame Tussauds şi alte atracţii turistice despre care am citit până şi în manualele gimnaziale. Londra este locul perfect pentru o vizită rapidă.

4. Tokyo

Nu există un loc mai energic şi mai original decât capitala Japoniei. Întregul oraş pare a fi o proiecţie tehnică dintr-un film science-fiction.

Aici te vei simţi aidoma unui personaj animat sau din Spirited Away de genialul Hayao Miyazaki.

5. New York

Acest minunuat centru urbanistic, una dintre capitalele modei şi epicentrul Americii nu va eşua să te surprindă.

Mergând pe străzile New Yorkului vei avea senzaţia că te afli în adoratul serial „Sex and the city” şi că orice vis poate deveni realitate.

6. Dubrovnik

Dubrovnik este un oraș în cantonul Dubrovnik-Neretva, Croația. Este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de lângă Marea Adriatică în sudul extrem al Croației.

Dacă vei fi acolo, neapărat trebuie să vizitezi pub-ul Buza, care e situat la înălţime şi oferă o privelişte încântătoare.

7. Amsterdam

Amsterdam, capitala Olandei, unul dintre cele mai interesante orașe din toata Europa! Il pun în valoare muzeele, Cartierul Roșu si bicicletele!

Amsterdam este un oraș perfect pentru o escapadă de un weekend sau poate chiar pentru un concediu complet în plină vară. Orașul oferă vizitatorilor o sumedenie de obiective turistice și multe lucruri de făcut.

8. Rio de Janeiro

Atunci cand vă planificați excursia în Rio de Janeiro, vă planificați implicit și o incursiune în rutina zilnică a celor care locuiesc aici. Astfel, veți vedea cum decurg lucrurile în Rio, pe unde merg acești locuitori în timpul liber sau de unde își fac cumpărăturile. Iar pentru a vedea cum se distrează ei în nopțile libere, mergeți în cele mai bune cluburi, unde puteți dansa până dimineața, precum ți să sorbiti o băutură tradițională racoritoare.

9. Phuket

Phuket, cea mai mare insulă din Thailanda, este vestită pentru plajele sale, 36 la număr; plaja Patong constituie una dintre principalele sale atracții turistice. 70% din insulă este acoperită de munți, ce se întind de la nord la sud și 60% din suprafața sa este ocupată de către păduri sau plantații de palmieri ori de arbori de cauciuc. Insula duce, însă, lipsă de râuri mari.

10. Hong Kong

Mare metropolă a afacerilor şi una dintre cele mai faimoase destinaţii turistice din lume, Hong Kong este un amestec unic de modernitate şi tradiţii orientale, unde este încă respectată şi practicată antica filosofie Feng Shui, arta de a trăi în armonie cu mediul înconjurător.

Călătorie frumoasă!

Source :

soulpost