10 complimente pe care nu le vei auzi de la un bărbat egoist

Preocuparea bărbaților egoiști este propria lor persoană și propriile beneficii, cu prețul rănirii emoționale a femeii. Unii bărbați devin și răzbunători, atunci când ceva nu mai merge pe placul lor, iar ținta desigur că este persoana de alături.

Astfel de bărbați încalcă limita bunului simț, prin manipulare ei lipsesc femeia de propriile sale nevoi. Iată câteva complimente pe care niciodată nu le vei auzi de la un bărbat egoist:

1. „Sunt atât de mândru de tine”

Egoismul îl împiedică pe un bărbat narcisist să se bucure pentru o femeie. Nu vei auzi cuvinte de laudă sau de apreciere în adresa ta din partea unui bărbat care se gândește doar la sine și la realizarea propriilor nevoi.

El este prea egoist să știe cum să facă un compliment, cum să aprecieze munca sau realizările femeii iubite, cum să fie empatic la bucuria sau tristețea cuiva. El se va mândri doar cu propriile victorii, fiind gelos pe succesul altora.

2. „Iubesc felul tău de a fi”

Bărbatul egoist nu va spune acest lucru pentru că nici nu-l simte. Egoismul îl orbește de tot și el nu mai vede cum arată sau cum se comportă în realitate persoana dragă din viața lui, chiar dacă trăiește alături de ea. El nu se iubește decât pe sine, fiind o persoană plină de frustrări și frici.

3. „Vreau să te ajut”

Nu prea vei primi ajutor din partea unui bărbat egoist, pentru că el nu ajută pe nimeni până nu este sigur că și el, la rândul lui, va fi ajutat. Lipsa sa de empatie îl face să fie o persoană rece, indiferentă, să te trateze cu răceală și să nu-i pese de greutățile prin care treci.

Chiar dacă te vei confrunta cu probleme și vei căuta susținere din partea partenerului tău, el, prin egoismul lui, va trece pe lângă tine și nici nu se va interesa de sentimentele tale.

4. „Ideile tale sunt minunate”

Oricât de multe ai reuși în viață sau oricât de bune ar fi ideile și planurile tale, un bărbat egoist niciodată nu va fi de acord cu tine, nu vei avea niciodată susținerea lui. El nu este obișnuit ca și altcineva, în afară de el, să vină cu idei frumoase.

5. „Ai dreptate”

Din punctul de vedere al unui bărbat egoist, doar el este cel care are dreptate și doar părerea lui contează. El mereu va gândi la superlativ despre sine, poziționându-se doar pe locul de frunte. Bărbatul egoist consideră că toată lumea se rotește doar în jurul său.

6. „Împreună vom reuși”

Niciodată un bărbat egoist nu-ți va spune că este alături de tine și că te va susține în toate pentru ca împreună să reușiți. De foarte multe ori îți vei da seama cât de singură te vei simți atunci când viața te va pune la pământ, chiar dacă alături de tine va exista el, partenerul tău.

7. „Spune-mi mai multe despre tine”

Bărbatul egoist niciodată nu te va întreba cine ești, nu se va interesa cu ce te ocupi, care este trecutul tău, care sunt planurile tale de viitor. Construirea unei relații cu o astfel de persoană este imposibilă, mereu te vei simți singură.

8. „Cum te simți?”

Bărbatului egoist niciodată nu-i va păsa de sănătatea ta. El niciodată nu te va întreba dacă ai reușit azi să mănânci, dacă starea ta emoțională este bine, dacă ai dormit suficient sau dacă ai nevoie de ceva.

El nu te întreabă cum te descurci la serviciu, nu-și amintește când ultima dată te-ai relaxat sau când dacă ai dormit suficient. Lui nu-i pasă dacă ești tristă, furioasă sau obosită. Nu îl interesează starea ta atunci când vă certați și tot el vine cu reproșuri.

9. „Voi face eu”

Nu, un bărbat egoist niciodată nu-ți va propune ajutorul. Nici nu-și va asuma responsabilitatea, el consideră că doar tu ești vinovată pentru toate. Știe cât îți este de greu să te descurci singură pentru amândoi, dar nu reacționează.

10. „Îmi pasă”

Acestui bărbat nu-i pasă de nimic. Sănătatea sau activitățile lui sunt mult mai importante decât ale tale. El nu știe să-ți poarte respect și grijă. Incapacitatea lui de a te înțelege, de a fi empatic cu tine atunci când ești obosită, tristă, epuizată, te va face să cedezi și să nu mai accepți o astfel de atitudine.

© De Vorbă cu Tine