10 citate care i-au schimbat viața lui Robin Sharma!

Robin Sharma este autorul a câteva bestseller-uri ca “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” și o figură autoritară în mediul literar. El recunoaște că în cariera sa de scriitor a fost influențat de reflecțiile unor mari genii.

1.”Până o persoană nu a luat o decizie, el este liber să facă orice alegere. Există un adevăr simplu, dar care este capabil să distrugă orice idee măreață: în clipa în care persoana s-a hotărât, Divinitatea va acționa imediat în acest sens. Unele lucruri sunt predestinate să aibă loc și ar fi imposibil să te împotrivești. O singură decizie poate influența o serie întreagă de efecte: coincidențe, întâlniri și niște lucruri în care ți-ar fi imposibil să crezi înainte să se întâmple. Fii curajos să acționezi chiar în această clipă!”

William Hutchison Murray

2. “Mergi cu încredere în direcţia visurilor tale! Trăieşte viaţa pe care ţi-ai imaginat-o. Cu cât îţi simplifici mai mult viaţa, legile universului vor fi mai simple; singurătatea nu va fi singurătate, sărăcia nu va fi sărăcie, nici slăbiciunea slăbiciune.”

Henry David Thoreau

3. “De ce suntem învățați că a face ceea ce vrem este greșit? De ce suntem supuși unei discipline riguroase? A face ceea ce îți dorești este una din cele mai complicate acțiuni posibile. Ea necesită foarte mult curaj. ”

Ayn Rand

4. “Fii tu însuți, alte roluri sunt deja ocupate!”

Oscar Wilde

5. “Întotdeauna am fost fascinat de oamenii înnebuniți  după viață, după conversații lungi, după dorința de a fi salvați, de cei ce își doresc totul acum, care niciodată nu se plictisesc și nu vorbesc banalități, care ard, ard ca niște candele romane ce explodează pe un cer înstelat”

Jack Kerouac

6. “Nu este criticul cel care contează, nu cel care stă pe margine şi care arată cu degetul la cum s-a împiedicat omul puternic, ori cum  ar putea cel care face un lucru să-l facă mai bine.

Meritul este al celui care se află în arenă; al celui care are fața murdară de praf, sudoare și sânge; al celui care se străduiește neobosit; al celui care greșește și ratează în mod repetat; al celui care cunoaște entuziasmul și devoțiunea și care se dăruiește unei cauze care merită efortul;al celui care, în cel mai bun caz, cunoaște triumful unei mari realizări, iar în cel mai rău caz, eșuează după ce a îndrăznit ceva extraordinar; al omului care știe că locul sau nu este alături de acele suflete slabe și reci care nu vor cunoaște niciodată nici victoria și nici înfrângerea…”

Theodore Roosevelt

7.”Cea mai profundă frică a noastră nu este că am fi nepotriviţi. Cea mai profundă frică este că am fi peste măsură de puternici. Suntem înspăimântaţi de latura noastră luminoasă, nu de cea întunecată. Ne tot întrebam în sinea noastră, cine sunt eu ca să fiu genial, fermecător, talentat, fabulos? De fapt, de ce să nu fiu?! Sunt un copil al lui Dumnezeu. Dacă ne manifestăm la scară mică, nu suntem de nici un folos lumii. Nu este nimic benefic în a ne “micşora”, astfel încât cei din jurul nostru să nu se simtă în siguranţă. Menirea noastră este să strălucim, aşa cu copiii strălucesc.

Ne-am născut pentru a manifesta lumina lui Dumnezeu care este în noi toţi. Nu este doar în câţiva dintre noi, este în toţi! Şi pe măsură ce permitem luminii din noi să strălucească, în mod inconştient permitem şi celor din jurul nostru să facă la fel. Pe măsură ce ne eliberăm de propriile frici, prezenţa noastră îi va elibera automat pe ceilalţi.”

Marianne Williamson

8. “Să râzi des şi mult; să câştigi respectul oamenilor inteligenţi şi afecţiunea copiilor; să câştigi aprecierea criticilor oneşti şi să înduri trădarea prietenilor falşi; să apreciezi frumuseţea, să găseşti ce e mai bun în ceilalţi; să laşi în urma ta o lume mai bună, fie printr-un copil sănătos, o grădină îngrijită sau o condiţie socială emancipată; să ştii pur şi simplu că cineva a respirat mai uşor doar pentru că tu ai trăit. Asta înseamnă să ai succes.”

Ralph Waldo Emerson

9.”Niciodată să nu te îndoieşti că un grup mic de oameni inteligenţi şi devotaţi pot schimba lumea. Într-adevăr, este singurul lucru care a făcut-o vreodată.”

Margaret Mead

10.”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”

Mahatma Gandhi