10 cele mai simple reguli pentru o viață bună

Unii cred că regulile sunt doar pentru cei care nu pot trece de anumite limite. Dar anume regulile te vor ajuta să te concentrezi pe ceea ce este important. Ele te fac să nu fii distras de diferite fleacuri, dar să-ți formezi clar obiectivul. Iată câteva reguli simple, dar care te vor ajuta să găsești o inspirație pentru a avea o viață mai bună:

1. Rămâi echilibrat.

De toate se vor întâmpla în viața ta. Dar cea mai importantă lecție pentru tine este că e foarte ușor să devii victima atenției. E posibil să fii înconjurat de prieteni, familie și toți vin cu zeci de sfaturi, doar că totul la un moment dat dispare.

Astfel pierzi capacitatea de a trăi pe cont propriu. Mai mult să taci decât să vorbești. Dacă trebuie să-ți exprimi gândurile, fă-o clar și corect. Nu fi narcisist și nu te hrăni cu importanța atenției sporite din exterior. Gândește calm și echilibrat.

2. Citește.

De ce sunt importante cărțile? Pentru că ajută la gândirea și formarea imaginilor, ceea ce nu îți pot da filmele. Cinematograful reprezintă viziunea cuiva, dar cărțile oferă oportunitatea de a modela propria viziune. Literatura este o imagine completă ce o poți studia independent, în întregime. Ba mai mult, cărțile îți oferă posibilitatea să înveți din greșelile altora, căci sunt niște reflexe ale experienței a mai multor generații.

3. Fii demn.

A fi demn nu înseamnă a fi egoist, narcisist. Sinceritatea, politețea și simțul elementar al tactului va crea magie în viața ta. Și nu uita să eviți idioții din drumul tău!

4. Nu ești centrul universului.

Fii mai serios. S-ar putea să crezi că ești centrul universului, că soarele nu face altceva decât să se învârtă în jurul tău, dar aceasta este o prostie. Gândește că ești doar o mică insectă pe întregul pământ și, de îndată ce te vei obișnui cu această idee, vei începe să evaluezi șansele tale într-un mod mult mai realist.

Ține minte că părerea ta este doar o picătură într-un ocean. Amintește-ți rolul pe care îl ai în această viață, iar acest lucru te va putea ajuta să-ți liniștești puțin ego-ul.

5. Protejează-te de negativitate.

Energia negativă este un vid. Este foarte greu să ieși din ea, e ca o gaură care te trage spre fund. Vrei să scapi de negativitate, dar nu poți. Regula e simplă: tinde spre mai mult, spre mai bine, spre tot ce e pozitiv. Fă lucruri grozave cu ajutorul energiei negative.

Scapă de tot ce e negativ în viața ta și fii optimist. Alegerea aceasta te va scăpa de toată energia negativă și viața ta se va umple de mult succes.

6. Planifică timpul corect.

Fii atent cum folosești timpul din viața ta, pentru că este foarte prețios. Timpul liber poate fi cheltuit foarte eficient dacă va fi folosit pentru a crește propria productivitate. Alocă timp hobby-urilor, petrece câteva ore pentru autodezvoltare.

Chiar dacă nu vrei să faci nimic, de ce să nu te relaxezi la natură? Timpul liber te va ajuta să te gândești la muncă, să planifici acțiuni ulterioare. Viața ar fi mult mai bună dacă oamenii ar învăța să se gândească la lucrurile personale.

7. Mai puține programe TV

Urmărirea știrilor, a tuturor programelor și emisiunilor este un alt obicei prost. Dacă vei deveni dependent de asemenea știri, vei avea afectată sănătatea. Știrile nu sunt decât gândirea subiectivă a cuiva, un instrument de manipulare și publicitate.

Emisiunile politice, la fel, sunt niște show-uri pe care le poți urmări la nesfârșit, dar fără să poți schimba prea multe. De ce să fii distras de dorințele altcuiva decât de propriile tale obiective?

8. Fii cu oamenii BUNI. 

Astfel de oameni sunt rari, dar ei totuși există. Dacă îi vei întâlni în calea ta, ține-te de ei: de oamenii buni, amabili, cumsecade, corecți, sinceri, cinstiți. Ei vor fi zidul tău de putere de care vei putea să te rezemi în momentele dificile.

9. Ia-ți înapoi viața și timpul.

Această regulă va schimba fundamental abordarea vieții. Mulți continuă să trăiască, plătind pentru dorințele, nevoile și grijile lor cu propriul lor timp. Dar imaginează-ți că mergi la muncă din plăcere, nu doar pentru bani. La urma urmei, plata facturilor și a altor cheltuieli sunt timpul tău.

Dacă ai avea posibilitatea să nu achiți cu bani, dar cu timp, ai înțelege altfel lucrurile. Vei schimba total abordarea față de cheltuieli. Banii nu vor mai avea o atât de mare importanță, pentru că toate cheltuielile tale nu vor mai fi atât de mari și multe, iar salariul tău va genera un surplus. Munca nu trebuie să fie o necesitate, dar o alegere proprie. Vei vedea sens în tot ce faci și viața va căpăta culoare. Vei simți că ai mai mulți bani, pentru că mai mulți bani apar atunci când nu sunt scopuri de a-i cheltui.

10. Trăiește AICI și ACUM

Trăiește prezentul, fiecare clipă a lui, trăiește cu bucurie și recunoștință.

Trăiește o viață decentă, care să se remarce prin simplitatea și culoarea ei. Alege singur drumul pe care să-l urmezi și atinge toate obiectivele propuse. Nu este nimic dificil și nimic imposibil.

Sursa :