„Partenerul nu îți este dator cu nimic!” 10 adevăruri profunde și atât de actuale, spuse de către marele psiholog Alexandru Sviyash

Cine a spus că toţi suntem datori să ne căsătorim? Sau că asta ne-ar face, în mod obligatoriu, fericiți? Mi se pare că aparența unui burlac satisfăcut de propria viață e mai atrăgătoare decât suferința din ochii unui cuplu nefericit.

Întotdeauna veți fi supuși carmei. Ea se va răzbuna pentru toate prejudecățile și fricile voastre. Ea va continua ”războiul”, până în momentul în care voi nu vă veți schimba atitudinea față de anumite componente fundamentale ale vieții voastre.

Dacă ești îndrăgostit sau cel puțin legat emoțional de cineva, nu uita – el sau ea nu îți sunt datori cu nimic!

Trăiește ACUM senzația omului care vrei să devii MÂINE!

Inițial, soțul e ofensat din motiv că soția nu și-a dat seama, de sine stătător, că trebuie să-i calce cămașa. Apoi, soția devine ofensată că soțul nu i-a dăruit nici azi flori. Și în sfărșit copilul, care se supără din motiv că părinții nu și-au dat seama că el își dorește o jucărie nouă. Așa se întâmplă, de regulă. Întâi inventăm şi le atribuim oamenilor datorii noi şi ne comportăm ca şi cum ei ar fi obligaţi să se supună acestui soi inexplicabil de imaginaţie pe care l-am trăit… Straniu, nu?

Întâi ne creăm propriul prototip strict, al ”omului corect” şi al ”omului greşit”. Credem în anumite liste fixe cu totalitatea neajunsurilor omeneşti, pe care ar trebui să le urmăm, în mod obligatoriu, altfel riscăm să fim numiţi amorali.

Trist, dar nimeni din noi nu realizează elementul ridicolului, în propria mentalitate supracoservativă.

Dacă încercăm să descifrăm adevărata semnificaţie a lucrurilor care se întâmplă cu noi, riscăm să avem nevoie de ajutorul psihiatrului. De aceea, aveţi grijă de sănătatea voastră psihologică.

Dragostea este un fel de substanţă care ne metamorfozează fiinţa în măsura în care renuţăm(temporar) la scumpul nostru orgoliu.

De regulă uităm brusc despre succesele noastre, chiar atunci când ajungem la primul obstacul. Dar asta e o atitudine greşită. Trebuie să ne amintim despre ascensiunile anterioase, aşa încât acestea să ne întărească spiritul şi să ne antreneze fiinţa pentru ulterioara luptă.

Sursa :