10 adevăruri care te vor ajuta să crești și să accepți matur realitatea

Dacă vei arunca o privire spre trecutul tău vei observa cum până și cele mai mici detalii au puterea de a-ți schimba realitatea.

Noi nu suntem în stare să controlăm acest lucru. Câteodată, cel mai bun lucru pe care putem să îl facem, este să ne relaxăm și să primim schimbarea în viața noastră. Iată 12 adevăruri ale vieții pe care nu vei fi în stare să le schimbi, dar pe care trebuie să le cunoști:

  1. Tot ce se face, se face spre bine. Chiar și cele mai stresante sau tragice evenimente își au lumina și căldura lor. Amintește-ți de timpurile când credeai că totul se destramă, iar apoi, pas cu pas, totul revenea la loc.
  2. Atât timp cât nu ai pierdut, caută! Realizarea faptului că ai pierdut ceva este primul pas spre acceptarea realității în care te afli. Al doilea pas este să lași viața pe care nu vrei să o trăiești în urmă.

Ideea e că niciodată nu este târziu să începi de la zero. Oricât de            multe eșecuri nu ai suferi, tu niciodată nu pierzi lupta finală. Deci, mereu trebuie să te afli  în căutare.

Cea mai mare durere ne face mai puternici. Nu există schimbări majore care nu ar implica durere. Dar nu primi durerea de tot în viața ta. La un moment dat, trebuie să o înveți să te desparți de ea.

Una dintre cele mai grele decizii pe care va trebui să le iei în viață e: să faci un pas în urma sau unul înainte? Vor fi momente când va trebui să găsești în tine înțelepciunea dea ceda sau puterea de a merge înainte.

Ai grijă, în primul rând, de tine.  Înainte de a oferi atenția și iubirea ta altui om, dăruiește-o ție. Nu e vorba de egoism, ci de o atitudine adecvată față de sine.

Una dintre cele mai mari libertăți estă să nu îți pese de părerea altora. Atât timp cât poți să mergi cu capul sus și să ignori cuvintele invidioșilor, ești o persoană eliberată de critica inutilă.

Nu poți controla unele lucruri, însă îți poți controla reacția asupra lor.

Rezistă atunci când vrei să cedezi sau să acționezi subit în situațiile de stres. Totul trebuie chibzuit pe cap rece.

Unii oameni te vor minți. Nu uita, un dușman sincer e mai bun decât un prieten prefăcut. Acordă mai multă atenție faptelor, nu cuvintelor.

Dacă te vei axa pe ceea ce nu ai, nu vei putea obține ceea ce îți dorești. Dacă nu poți fi mulțumit cu ceea ce deții la moment, lucrurile în plus nu te vor face mai fericit.

Eventual totul va fi bine. De câte ori ai zis că nu mai reziști, că cedezi, că nu există ieșire din situație, că ziua asta nu se mai termină? Și de câte ori ai greșit spunând asta? Tot răul este urmat de un bine.

Sursa :