10 activități care te pot face mai fericit aici și acum – demonstrat științific

Fericirea e o stare extraordinar de frumoasă, complexă, miraculoasă. Iată câteva sfaturi despre ce poți face ca să fii mai fericit:

1. Îndepărtează mental ceva bun din viața ta

Oamenii adesea se gândesc la foarte multe lucruri care nu li s-au întâmplat. Dar ce se întâmplă cu toate acele lucruri bune care s-au întâmplat deja și ar fi putut să nu se întâmple? Imaginează-ți că niciodată nu l-ai întâlnit pe bărbatul bun și drag din viața ta sau că nu lucrezi la locul de muncă preferat.

Cum ar fi viața ta fără unele din lucrurile care te fac fericit azi? Asemenea reflecții pot avea un impact incredibil de pozitiv asupra vieții tale dacă le vei utiliza corect. Această gândire te va ajuta să te bucuri de tot ceea ce ai deja.

2.Scrie mesaje de mulțumire

Recunoștința este o emoție foarte puternică, care te poate ajuta să devii mult mai mulțumit de viața pe care o ai deja. Sună sau scrie cuiva care te-a ajutat cândva. Mulțumește-i, chiar dacă acel lucru a fost nesemnificativ.

3. Cheltuie banii pentru altcineva

De fapt, afirmația că banii n-aduc fericirea nu este chiar adevărată. Te pot face fericit, mai ales dacă sunt cheltuiți corect. Unul din cele mai simple moduri ca să fii fericit cu banii este să-i cheltui pentru altcineva. Astfel, va spori nu doar fericirea cuiva, dar și a ta. Cheltuirea banilor pentru alte persoane crește propria stimă de sine, te vezi ca o persoană responsabilă, empatică și altruistă. Întărește sentimentul de bunăstare, dar și mărește fericirea.

4. Fă mișcare

Exercitarea stresului te va ajuta să te simți mai bine, îți va mări nivelul de energie și îți va ușura tensiunea. Nu trebuie să începi să alergi la maraton. O mișcare seara sau o plimbare cu bicicleta sunt suficiente.

5. Ascultă muzică bună

Un element important pentru a îmbunătăți starea de spirit este să asculți muzica preferată. Muzica este una din formele de artă care afectează direct starea de spirit. De aceea, ascultând muzică, îți vei ridica buna dispoziție, vei zâmbi mai mult, vei simți emoții foarte plăcute.

6. Fă planuri pentru viitor

În copilărie ai numărat fiecare zi până la Crăciun sau Anul Nou, așteptând cu nerăbdare să deschizi cadourile. S-a demonstrat că așteptarea la ceva bun în sine poate genera emoții pozitive puternice în orice persoană. E plăcut să aștepți bucuria și fericirea, de aceea planifică ceva vesel și bun pentru viitor și… așteaptă!

7. Petrece timp cu prietenii

Cel mai bun plan este cel făcut cu prietenii. Un astfel de plan nu doar că oferă bucuria anticipării, dar ajută și la menținerea prieteniei. Apelurile regulate între prieteni pot întări și menține o prietenie pentru totdeauna. Păstrarea legăturii cu prietenii nu doar că îți va ridica starea de spirit, dar și va elimina nevoia de a sta ore suplimentare la serviciu.

8. Lista cu lucrurile bune

La sfârșitul zilei, înainte de culcare, amintește-ți măcar trei lucruri bune care ți s-au întâmplat în acea zi. Vei deveni mult mai fericit făcând acest lucru.

9. Fă ceva la ce ești bun

Fă cât mai des lucrurile la care ești foarte bun și cele care îți aduc bucurie. Vei deveni cu mult mai vesel, mai fericit. Nu contează la ce exact te pricepi. Principalul este să ai timp și dorință să folosești abilitățile pe care le ai.

10. Visează la lucruri bune

Dacă gândești sau visezi mai des la lucrurile bune, toate aceste lucruri se vor realiza, iar acest fapt îți va îmbunătăți foarte mult starea de spirit.

Sursa :