fb

Punem „virgule” acolo unde trebuie să punem „punct” și punem „punct” acolo unde trebuie să punem „virgule ”

Greșim, iar asta e firesc. Incorect e să persiști în greșeală, atunci tot ce ai trăit în trecut se va repeta. Dacă până acum nu ai oferit atenție, ajutor și înțelegere omului drag și dacă continui să procedezi la fel, trebuie să-ți asumi faptul că relația ta într-o zi se va sfârși cu un eșec.

Noi, oamenii, avem un obicei de proastă calitate, care ne oferă numai durere. Punem „virgule” acolo unde trebuie să punem „punct” și punem „punct” acolo unde trebuie să punem „virgule ”. Acest lucru se întâmplă foarte des și e cea mai mare greșeală pe care o repetăm luni și ani la rând. Atunci când suntem într-o relație bolnavă sau avem prieteni care nu ne ajută să ne dezvoltăm, noi punem „virgula”.

Sperăm că oamenii vor înțelege, că se vor schimba, că vor trăia povestea noastră și ne vor iubi așa cum noi îi iubim pe ei. Astfel ne consumăm. Plângem, regretăm și mimăm fericirea. Acolo unde s-a mințit grav, se va minți și a doua oară. Acolo unde s-a lovit, umilit, trădat, nimic nou nu va fi. Unde este invidie, ură, răutate nu sunt șanse de a te bucura de succes. În astfel de cazuri se pune „punct”. Nimic mai mult. Atât.

Doar că noi punem „punctul” atunci când cel de alături e bolnav și are nevoie de susținerea și de ajutorul nostru.

Ne comportăm ca niște lași, fiindcă suntem cu capul în nori, prea naivi. Credem că fericirea sunt doar pozele cu niște oameni bine îmbrăcați și zâmbitori. Câte se ascund după aceste fotografii. Punem „punctul” atunci când avem bani mai mulți. Renunțăm la omul drag când este în depresie sau plecat.

Ne aruncăm în brațele altcuiva, pentru că din punct de vedere material poate să ne ofere mai mult. Ne despărțim la telefon și nu depunem niciun efort să rezolvăm dificultățile, neînțelegerile în relație. Trebuie să punem „virgula” în acele relații fie de prietenie sau de dragoste, unde este loc de înțelegere, reciprocitate, respect.

Paradoxul este: vrem să fim fericiți, dar stăm acolo unde ni se oferă doar suferință și plecăm de lângă oamenii care sunt capabili să ne facă fericiți.

Publicitate