fb

Paulo Coelho: Nu te mai gândi la aceste 4 obstacole și îți vei împlini visele

De ce unor oameni nu li se împlinesc toate dorințele? Cel mai probabil în calea acestor se află acele 4 obstacole pe care le-a descris Paulo Coelho în cartea sa, Alchimistul.

1. Convingeri negativiste

Primul obstacol vine încă din copilărie. De mici copii suntem învățați că ceea ce ne dorim cel mai mult în viață, este pur și simplu de neatins. Cu acest gând noi creștem și în fiecare an, mai mult și mai mult ne convingem că anume așa și este, iar acest lucru duce la apariția tuturor fricilor și a sentimentelor de vinovăție.

2. Frica de a nu supăra pe cei apropiați

Chiar dacă ai suficient curaj să revii la visul tău și lupți în continuare pentru a-l realiza, vei avea parte de o nouă încercare: dragostea față de cei apropiați. Dar trebuie să înțelegi că nu vei face rău nimănui dintre cei dragi, dacă îți vei continua calea către atingerea succesului. Mai mult decât atât, cei care te iubesc cu adevărat îți vor demonstra dragostea dacă te vor susține în acest drum lung.

3. Frica unei eventuale nereușite

Când omul conștientizează că dragostea nu e un obstacol, dar un ajutor în realizarea obiectivului, atunci apare cel de-al treilea obstacol – frica unei eventuale nereușite. Te vei întreba: cât de necesare sunt înfrângerile? Necesare sau nu, dar ele se întâmplă. Doar dacă începi să lupți pentru visul tău, din lipsă de experiență faci o sumedenie de greșeli.

Dar ăsta e sensul vieții, să cazi de șapte ori jos și de opt ori să te ridici și să-ți continui calea. Acum te vei te întreba: De ce să îmi urmez visul, dacă asta ar presupune să sufer mai mult decât ceilalți? Pentru că, după ce toate grijile și nevoile vor rămâne în trecut, și ele neapărat vor rămâne în trecut, – tu vei cunoaște fericirea absolută și vei deveni mult mai încrezut în propriile forțe.

4. Frica în fața succesului

Însăși conștinentizarea că acuș vei atinge scopul dorit, îți poate crea o stare de vinovăție pe suflet. Uitându-te în jur, realizezi că multora nu le-a reușit și atungi îți bagi în cap un gând nociv, precum că nu meriți ceea ce ai. Atunci uiți cât ai avut de suferit și prin câte ai trecut ca să ajungi aici, și desigur uiți și de faptul că te-ai sacrificat pentru o mulțime de lucruri pentru a reuși.

Din toate cele 4 obstacole, acest obstacol este cel mai periculos și înșelător. Trebuie doar să realizezi faptul că ai avut un șir de încercări până aici, și că e timpul să conștientizezi că succesul s-a datorat eforturilor imense pe care le-ai depus. Doar atunci gândirea ta se va schimba.

Copii renunță la vise pentru a nu supăra părinții, părinții renunță la visele lor pentru a-și crește copii, suferința și durerea justifică doar ceea ce ar fi trebuit să aducă bucurii și dragoste.

Înfiltrăm acele gânduri toxice în mintea și sufletul nostru, și nu mai avem suficient curaj ca să pornim la drum. Distrugem visele, deoarece ne este frică de ceea ce urmează:

  1. Primul semn că ai început să îți omori visul – este atunci când spontan realizezi că nu ai suficient timp pentru asta.
  2. Cel de-al doilea semn este când realizezi că nu ai experiență în asta, dar nici nu ești pregătit pentru a cere mai mult de la viață.
  3. Și ultimul semn este frica în fața unor sacrificii. Tratăm lucrurile prea simplu și nu realizăm faptul că trebuie să renunți la anumite lucruri dacă vrei să-ți continui calea.

Alchimistul, Paulo CoelhoCumpără cartea

 

Sursa:

cluber

Publicitate