fb

Iubirea vieții tale e lângă tine, pur și simplu privește în jur

Am pierdut mult timp pentru a mă simți fericită și împlinită. Împlinirea e o dorință mică și nu mereu e suficientă. De fapt ea caracterizează lumea ta interioară. Am trecut peste moartea unui om foarte drag sufletului meu. Mi-a fost ruptă inima în mii de bucăți și am fost înșelată. Oamenii la care am ținut au plecat fără un regret. Simțeam un gol imens în sufletul meu. Mă simțeam atât de singură. Știi despre ce vorbesc?

Sunt sigură că foarte mulți dintre voi au simțit aceleași sentimente pe care le-am simțit eu.

Atunci când am rămas singură simțeam infinitul, iar acest lucru mă speria. Ideea că aș putea rămâne singură pentru totdeauna îmi provoca frică. Am încercat cu disperare să umplu golul din interiorul meu. Google și prietenii îmi ofereau o mulțime de opțiuni: să scriu tot ce simt, să fiu pozitivă și să-mi trăiesc viața, să mă gândesc la muncă și la școală, să acord atenție și altor bărbați.

O mare parte dintre aceste sfaturi m-au ajutat. Tot ce făceam erau doar niște ocupații care mă ajutau să-l uit. Nu mă simțeam satisfăcută și împlinită. Da, sunt oameni care te pot ajuta. Oameni cărora le pasă. Dar se pot afla lângă tine nu pentru mult timp. E greu să te descurci în acest caz.

Adevărul e că oamenii nu po fi lângă tine în fiecare zi pentru a te ajuta să faci față dificultăților. Nu vreau pe cineva care să se afle lângă mine oricând și oriunde. Vreau să fiu puternică și să fac față. Până la urmă am înțeles: trebuie să mă iubesc pe mine însămi. Nimeni nu mă poate iubi în locul meu. Mi-au trebuit doi ani ca să înțeleg acest lucru. Ce-am făcut? Cum iubirea m-a ajutat să scap de vidul interior și de singurătate?

Înainte să mă iubesc a trebuit să mă cunosc pe mine însămi. Am petrecut mult timp cu propriile gânduri. Am aflat ce-mi place cel mai mult, ce mă face să zâmbesc sau să plâng. Am început să acord atenție la orice. Ascultam pe cei din jur și îmi formam propria opinie. Am devenit cea mai bună prietenă pentru mine însămi. M-am gândit ce vreau cu adevărat de la viață. Făceam planuri și fiecare zi pentru mine era un nou început. Am început cu pași mici, apoi cu pași mari spre ceea ce doream cu adevărat. Fiindcă am acordat atenție ideilor și visurilor proprii.

Mi-am făcut timp pentru mine. Mi-am folosit singurătatea pentru a mă cunoaște și pentru a mă concentra asupra mea, să cresc și să mă dezvolt. Cu cât mai mult mă cunoașteam, cu atât mai bine mă simțeam. Am început din nou să mă simt împlinită. Mereu îmi va fi dor de mama. Inima îmi va bate mai tare, atunci când mă voi gândi la cei dragi.

Dar nu-mi mai este frică de viață. Nu-mi mai este teamă de necunoscut.

Mă am pe mine. Am această viață minunată. Și tu la fel. De aceea fii prietenul tău. Fă ceea ce-ți place. Iubirea față de tine îți va face viața mai ușoară. Îți dă sens fiecărei zi din viața ta, chiar dacă nu ți-ai găsit Omul Tău.
Știu ce să fac, pentru că mă am pe mine. Mă iubesc pe mine însămi și sper că și tu te iubești.

Publicitate