fb

Dragostea este foarte fragilă şi delicată – Osho

Iubirea nu este ceva ce poți să planifici, ea se întâmplă de la sine.

Sunt o mulțime de lucruri simple pe care le puteți face împreună: de exemplu, să stați alături privind spre lună, ascultând muzica preferată care răsună pe fundal. Dar fără dragoste nu ar fi la fel de frumos și adevărat…

Dragostea de felul ei este foarte fragilă şi delicată. Dacă te vei uita la ea pătrunzător, fără să-ţi iei privirea – va dispărea. Ea vine doar atunci când faci altceva, doar atunci te va lua prin surprindere.

Nu trebuie să te orientezi spre ea direct, ca o săgeată – iubirea nu este o ţintă. E

OSHOste un fenomen foarte subtil și foarte timid.

Dacă mergi direct către ea, atunci se va ascunde şi nu o vei mai găsi niciodată.

Oamenii au o atitudine foarte stupidă față de dragoste. Ei îşi doresc iubirea imediat. Îşi doresc să fie ca și cafeaua: ai făcut comanda şi în două minute e gata.

Iubirea este o artă delicată. Ea este în afara domeniului nostru de acțiune. Uneori vin acele momente rare, dar fericite… Nu mai ești pe pământ, ești în rai.

Citind împreună o carte, sunteți absorbiți profund de ea şi dintr-o dată se pare că în amândoi a apărut o nouă calitate de a fi. Ceva care vă învăluie pe ambii, de parcă ar fi o aură… liniște absolută. Însă nu aţi făcut nimic deosebit, doar citeați cartea sau v-aţi plimbat mult timp, ați mers, v-aţi ținut de mâini împotriva vântului puternic… şi dintr-o dată s-a întâmplat… Iubirea întotdeauna te ia prin surprindere.

OSHO

Publicitate