fb

Cinci lecții motivaționale de la Muhammad Ali

1. Puterea cuvintelor rostite

Eu sunt cel mai mare! Am spus asta înainte să știu că voi fi, este una dintre declarațiile favorite ale marelui campion și printre cele mai cunoscute în întreaga lume.Muhhamad Ali este exemplul omului care a declarat întotdeauna ceea ce voia să facă sau să devină.

Chiar dacă a fost vorba de a refuza înrolarea în armată.! El a crezut foarte mult în puterea cuvintelor rostite, în faptul că aceste cuvinte rostite devin semințe ale gândirii și că ulterior gândurile creează o viziune și un vis. Spune ceea ce vrei să vezi, NU ceeea ce vezi!

2. Puterea vizualizării

Campionii nu sunt făcuți în sălile de sport. Campionii sunt făcuți din ceva ce au adânc în interiorul lor, o dorință, un vis, o viziune. Și fiecare om este născut pentru a avea succes!

Și în fiecare dintre noi există un campion care are o dorință, un vis, o viziune pentru a face mai mult, a realiza și a-și crește mai mult nivelul afacerii sau standartelor de performanță acolo unde își desfășoară activitatea sau în viața personală. Tu poți vizualiza visul cu ochii minții astfel încât să vezi ceea ce nu se vede?

3. Plătește acum prețul, joacăte mai târziu

Am urât fiecare minut de antrenametn, dar mi-am spus: NU RENUNȚA! Suferă acum și trăiește restul vieții ca un campion. Această lecție este una dintre cele mai importante lecție pe care o putem învăța de la Ali!

Pentru că nici un lucru frumos și durabil în viață nu se obține fără greutăți sau lucruri ce par grele. Sunt oameni care nu vor să îl plătească niciodată, dar vai de viața pe care o obține căci nu există nici un substitut pentru munca grea!

4. Credință în puterile tale 

Stima de tine este ceaa mai puternică credință. Este lipsa de credință ceea ce face ca oamenii să se teamă de provocări, însă eu am crezut în mine. O puternică stimă de sine, o credință necondiționată în puterile tale te poate conduce să obții ceea ce doreși să obții!

5. Succeseul se obține în primul rând în tine

O bătălie este câștigată sau pierdută departe de martori, în spatele ringului, în sala de sport și de-a lungul întregului drum cu mult înainte de a dansa în lumina reflectoarelor. Înainte de a obține sau realiza ceva în viață, acel ceva trebuie vizualizat în minte. Pentru a deveni un învingător în realitae mai întâi trebuie să devii un învingător în mintea ta.

“Este greu să bați un tip când mintea acestuia îi este programată pentru a câștiga,” – Muhammad Ali

Sursa: Fii câștigător, fii flămând – Chetrușca Rodion

Publicitate