fb

Când nu mai poate el, trebuie să poți tu

Zi de zi oamenii se despart, iar dintre mulțimea de motive care stau la destrămarea relațiilor și căsătoriilor, cel mai important este: lipsa curajului și a responsabilității. Dragostea nu se rezumă doar la un „te iubesc”, la serile romantice și la sărutul pasional. Dragostea e mult mai mult. E mai profundă și mai frumoasă decât cred unii.

Ne dezamăgim în dragoste, deoarece nu știm să o trăim. Majoritatea oamenilor cred că iubirea e doar acel moment când ai fluturi în stomac, când îți pierzi mințile și în fața ochilor îl vezi doar pe omul drag sufletului tău. Nu e doar atât. Iubirea trăiește în noi, uităm de ea în acea clipă când renunțăm la ceea ce am clădit cărămidă cu cărămidă ani la rând. Din păcate, suntem prea lași și slabi, de aceea pierdem oamenii care ne iubesc sincer și cu adevărat.

Viața nu e o poveste cu zâne care rezolvă orice problemă. Viața este al naibii de frumoasă și în același timp complicată. De multe ori suntem puși în fața greutăților fără a fi gata să le facem față. Atunci ne bazăm pe omul iubit, doar că uneori nici el nu are putere și soluții. În astfel de cazuri nu învinuiești și nu reproșezi nimic.

Când omul de lângă tine este descurajat și pesimist, fii cea care emană curaj și-i dă aripi. Cân bărbatul iubit nu mai crede în el, crede tu. Atunci când o lume îl condamnă, tu fii scutul lui. Când ploile și nisorile îl doboară, tu fii soarele și curcubeul de vară care îi mai dă speranțe. Când în ochii lui se citește răcela, indiferența, tu oferă-i iubire și spune-i cât de mult îl iubești. Fii totul pentru el. Luptă și crede în puterile și capacitățile lui. Când nu mai poate el, trebuie să poți tu. Trebuie să fii aripile care îi dau posibilitatea să simtă libertatea. El trebuie să știe, să fie convins că atunci când nu poate el, poți tu.

Cu drag, Mary.

Publicitate