fb

Bărbatul care-și amenință iubita cu bătaia e un dobitoc. Ce se ascunde în creierul unui tiran

E limpede că un bărbat care-și amenință partenera cu bătaia nu o iubește cu adevărat, ci doar își satisface propriile ambiții tiranice, asemenea unui tâmpit care pretinde soare în toiul nopții și apî în miezul deșertului.

În spatele agresivității și amenințărilor sale (puse nu de puține ori în practică) se ascund însă frustrări gigantice care-și au originea în incapacitatea sa de a depăși anumite limite raționale.
Cu alte cuvinte, este vorba doar de un biet dobitoc, demn de milă, întrucât e încapabil să realizeze ce sentiment nobil și prețios este iubirea adevărată.

Terorizându-și partenera cu fraze de genul „Când ajung acasă te rup cu bătaia”, pregătește terenul pentru subjugarea totală a persoanei alături de care trăiește, menținând-o permanent în alertă, prada unei spaime continue.

În mod paradoxal, ei sunt primii care-și manifestă surprinderea când partenera-l părăsește, sătula să accepte prizonieratul casei sub acoperișul căreia avea parte doar de temeri și lacrimi din belșug.

Nu înțeleg de ce m-a lasat, avea tot ce-i trebuie alături de mine”, obișnuiește să afirme bărbatul agresiv, uitând că viața în doi nu poate fi plăcută atâta timp cât unul asuprește iar celălalt îndură.

Victime ale violențelor în familie nu sunt doar femeile

Violența din familie nu afectează numai femeia umilită și redusa la statutul de cârpă, ci mai ales copiii, atunci când cuplul are deja o istorie din care au rezultat prunci.

Martori ai agresivității verbale și fizice manifestate de bărbat în raport cu partenera lui, copiii cresc cu o imagine deformată a adevăratei familii, necunoscând armonia și dulcea pace a unui cămin în care să se poată bucura de dragoste și ocrotire.

Furia manifestată frecvent asupra celor din jur constituie însă un fel de bumerang care nu va întârzia să-și întoarcă lama împotriva celul care l-a lansat: mai devreme sau mai târziu, omul violent sfârșește prin a se trezi singur, izolat și evitat de toata lumea.

Nu puține sunt cazurile în care aceste personaje deplorabile încep să-și „înece amarul” în băutura sau în consumul de droguri, imaginându-și că nu mai au nimic de pierdut, pentru că oricum nimeni nu le înțelege, uitând că primele pe lista celor ce nu vor să manifeste înțelegere sunt chiar ele.

Deși câștigă bătălii pe termen scurt, barbații care-și amenință partenerele cu bătaia sfârșesc prin a pierde războiul, în confruntarea pe termen lung neavând șanse de a-și păstra alături o persoană prețioasă, gata de a pune umărul la rezolvarea problemelor.

Sursa:

larena

Publicitate