fb

10 lucruri pe care le facem, fără să ne dăm seama, că astfel ne înăbuşim sentimentele

Ah, reprimările emoţionale…Tactica care am asimilat-o cu toţii, odată cu trecerea anilor, dar pe care o nu o putem suporta.

Într-o lume în care suntem învăţaţi să fim puternici cu orice preț, adesea, poate fi jenant să recunoaștem că, de fapt, simțim ceva. Așa că facem ceea ce ni se pare cel mai corect – împingem toate sentimentele în adâncul sufletului!

Dar, desigur, toate sentimentele reprimate, revin în cele din urmă. Iată 10 modalități, contra-intuitive, în care ne ocupăm de factura emoțiilor noastre neexprimate.

1. Grija pentru toți ceilalți

Să fim serioși – este mult mai ușor să ne ocupăm de emoțiile altcuiva, decât de ale noastre. Deci, ne petrecem mult timp, rezolvând, crizele emoționale ale celor dragi. Acest fapt ne face să credem că sentimentele noastre s-au transformat într-o experienţă şi nimic mai mult, pe când, în realitate, evităm, astfel, să ne confruntăm cu propriile dureri, înăbuşindu-le.

2. Dispariția din viața tuturor pentru o perioadă lungă

Din când în când, cineva „ te molipseşte” cu emoții neplăcute, şi nu te mai simți capabil să rezişti. Deci, hotărăşti să te distanţezi pentru câteva luni, până când vei fi sigur, că emoțiile negative au fost îngropate suficient de adânc, pentru a nu mai apărea pentru o vreme.

3. Lucrez 24 din 24!

Dacă, în mod constant, te încarci cu angajamente noi, emoțiile nu te pot prinde! Să devii un workaholic este o alternativă excelentă, care poate înlocui auto-analiza. În plus, mai e şi una profitabilă!

4. Afirmi, în mod continuu, că eşti bine…

Crezi că eşti bine. Doar că, acest ,,bine” este împresurat de stări sumbre, moarte lăuntrică şi un curent de anxietate inexplicabil.

5. Dezvoltarea anxietăților iraționale.

Când refuzi să te auto-analizezi şi începi să nu-ți recunoști propriile sentimentele, iar ele ies la suprafaţă în moduri iraționale. De exemplu, acel tip de persoane, care îşi diagnostichează un nou tip de cancer, la fiecare a doua săptămână. Trebuie să înţelegi că nu eşti cea mai echilibrată emoţional persoană, dacă treci prin ceva asemănător.

6. Afişează o viziune pseudo-pozitivă asupra lumii

Frica ta, cea mai mare, este să-ți vezi un prieten înclinându-și capul, cu o privire plină de regret, întreabându-te cum te descurci cu recenta situaţie negativă, prin care ai trecut. Deci, încerci să le înşiruieşti, imediat, toate realizările minunate care au apărut drept rezultat al acestei experiențe negative. Deci, dacă afişezi un pseudo-pozitivism într-o situație negativă, nu trebuie să te confrunți cu sentimentele pe care le simţi, cu adevărat!

7. Vrei să-ţi planifici totul din timp

Îți place să ţii sub control, absolut tot ce ți se întâmplă, pentru că îţi este confortabil numai în situațiile în care poți prezice ce vei simți. A face ceva cu adevărat spontan și a lăsa ușa deschisă, pentru a simţi emoţii – surpriză? NU, MULȚUMESC.

8. Relaţii cu persoane care nu-ţi sunt potrivite

Dacă nu te-ai întâlnit, niciodată, cu cineva care este, cu adevărat, potrivit pentru tine, nu trebuie să rişti să devii prea sinceră, din punct de vedere emoțional, cu ei. Deci, dacă poţi evita intimitatea emoțională cu ceilalți, o poţi să o evitați şi pe cea cu tine însuţi. Victorie dublă!

9. Pretinde că totul e o glumă

Nu te desparţi de durere, dar permiţi tuturor celorlalți, să se distreze pe seama suferinţei tale.

10. Aparenţa unui exterior dur

Nu există persoane neemoționale. Chiar și psihopaţii experimentează emoții profunde (nu doar sub forma empatiei interpersonale). Ceea ce înseamnă că, exteriorul dur este, adesea, un indicator – cheie că persoana dată este, defapt, o fire sensibilă, cu emoții reprimate.

Asta nu eşti tu, bine-nţeles. Adică…Cu siguranţă, nu eşti tu.
Tu te simţi bine. Te simţi perfect.

Publicitate