fb

10 calități mai importante pentru o relație decât un aspect fizic atrăgător

Există cel puțin 10 calități care atrag o persoană mult mai mult decît înfățișarea, calități care, de asemenea, contribuie la o relație reușită și fericită.

1. Capacitatea de a asculta

Aproape toți pot iubi, dar foarte puțini pot asculta. Dacă măcar o dată ați vorbit cu o asemenea persoană, atunci mă veți înțelege. E acel moment cînd vorbești cu o persoană care nu-și așteaptă rîndul ca să vorbească. O discuție poate fi menținută și fără a asculta. Nu este greu – este suficient să dai din cap, sau să spui “da”.

Să poți asculta o persoană este o adevărată artă. Această calitate nu doar se simte, dar se și prețuiește. Cu astfel de oameni într-adevăr dorești să menții o discuție.

Cum să-ți dezvolți capacitatea de a asculta?

Cînd vorbești cu o persoană, concentrează-te pe ce-ți spune, iar dacă nici atunci nu îți este interesant, atunci nu mai are rost să mai comunici în general.

2. Capacitatea de a fi spontan

Unii apreciază spontaneitatea în alte persoane, alții, în schimb, preferă siguranță și stabilitate. O relație este plictisitoare fără un pic de spontaneitate, fantezie și acțiuni neașteptate. Este deasemenea plictisitor să mergeți la restaurant într-o zi de lucru (mai ales dacă nu sunteți în prima perioadă a relației, dar vă apropiați deja de viața de familie), sau pur și simplu să cînți cînd ai o dispoziție bună, să-i propui să învățați un dans, sau să ieșiți în natură pentru a admira peisajele.

Spontaneitatea colorează o relație și o face mai interesantă, oferindu-i amintiri frumoase.

Cum să fii spontan?

Încearcă să realizezi, în primul rând, ceea ce tu îți dorești. Nu contează dacă încercările tale vor fi apreciate sau nu, important e să fie ceea ce tu îți dorești.

3. Capacitatea de a fi bun la ceva

Nu contează care este talentul tău – conduci bine automobilul, cânți la chitară sau vorbești fluent 3 limbi, oamenii întotdeauna au admirat abilitățile altcuiva.

Cum să-ți reușească și ție aceasta?

Încearcă să-ți găsești un hobby și să-l perfecționezi. Dacă acum nu te afli într-o relație, te vei concentra asupra hobby-ului și vei uita de acest lucru. Cînd te vei aștepta cel mai puțin, atunci vei găsi și persoana potrivită.

4. Capacitatea de a fi mulțumit de sine însuți

Persoanele care sunt mulțumite de ceea ce au sunt mult mai atrăgătoare decît cele care întotdeauna se plâng că ceva le lipsește. Ești cu mult mai atractiv dacă ești mulțumit de felul cum arăți, decât dacă ești nemulțumit de aspectul tău fizic. Săraci sunt oamenii care întotdeauna spun că au puțini bani.

Cum să te înveți să fii mulțumit de ceea ce ai?

Acest lucru nu este atât de simplu, dar posibil. Pentru început, nu te compara cu alte persoane, și apoi vei înțelege că totul merge bine și vei fi mulțumit de aceasta.

5. Lipsa “obiceiurilor” stranii

Este foarte bine dacă urmezi o dietă și te strădui să mănânci cît mai multe legume, dar e cu totul alt lucru când îi faci zile fripte personalului pizzeriei solicitând pizza fără aluat. Trebuie să ai o limită în toate și faptul că ești dependent de ceva nu este problema nimănui, ci doar a ta.

Cum să scapi de dependență?

Pentru început, trebuie să afli dacă această dependență există în realitate. Mai bine ar fi dacă ți-ai întreba părinții și prietenii ce cred despre acest lucru. Probabil ei și-au expus părerea mai devreme referitor la această problemă, dar tu pur și simplu nu le-ai acordat atenție.

6. Capacitatea de a fi tu însuți

Poți să încerci la infinit să inventezi imagini false, și să te ascunzi în spatele lor, dar oamenii simt mereu falsitatea și de aceea apreciază persoanele adevărate. Asta nu înseamnă că trebuie să fii simplu, ci că trebuie să-ți exprimi sentimentele și să nu le mimezi. Nu trebuie să-ți fie rușine de dorințele și pasiunile tale și să zîmbești atunci cînd simți.

Cum să fi tu însuți?

Trebuie să-ți dai seama dacă porți o mască (uneori nu este atît de simplu) și să înțelegi de ce ți-ai pus-o, schimbîndu-ți atitudinea față de persoana ta.

7. Capacitatea de a găsi un compromis

Capacitatea de a găsi un compromis, dar cel mai important – dorința de a-l găsi, este un semn că o persoană este pregătită pentru o relație fericită de lungă durată. Dacă nu cauți compromisuri și îți impui partenerul să ți se supună în totalitate înseamnă că nu respecți acea persoană și mai devreme sau mai târziu el va înțelege acest lucru. Dacă dimpotrivă – ești acea persoană care întotdeauna tace și se supune, la un moment dat vei obosi de această situație și relația voastră se va sfîrși.

Ce să faci?

Încearcă întotdeauna să te pui în locul altei persoane. De exemplu, dacă lucrezi acasă și seara după lucru ai chef de o plimbare, dar partenerul tău dimpotrivă stă toată ziua în picioare și nu îți împărtășește dorințele, atunci nu trebuie să vă certați. Încearcă să te pui în locul persoanei iubite și întreabă-te dacă ai mai dori să ieși la plimbare după o zi atît de istovitoare.

8. Afecțiunea

Tuturor le place ca cineva să aibă grijă de ei. Aceasta este o posibilitate de a spune fără cuvinte “te iubesc” sau “tu nu îmi ești indiferent/ă”. Dacă vezi că o persoană este tristă, încearcă să vorbești cu ea, să o întrebi ce s-a întîmplat și să o asculți. Dacă o persoană s-a îmbolnăvit, ai grijă de ea, cum aveau grijă de tine părinții tăi.

Cum să te înveți să ai grijă de alții?

Dacă ești obișnuit să te gîndești doar la persoana ta, atunci îți va fi dificil să începi să ai grijă de alții. Dar dacă îți este dragă o persoană, atunci nu-ți va fi greu să înțelegi cum să o ajuți.

9. Simțul umorului

Oamenii veseli sunt apreciați de toți. Ei emană energie pozitivă și întotdeauna vrei să le fii aproape. Simțul umorului este prezent la fiecare persoană, dar acesta este influențat de educație, mediu, precum și de alți factori. Ceea ce unei persoane i se pare amuzant, alteia poate să nu-i provoace nici o reacție. Totuși, este mult mai plăcut să comunici cu o persoană care zîmbește întotdeauna și este veselă decît cu una care este mereu încruntată.

Cum să-ți dezvolți simțul umorului?

Ai deja acest simț al umorului, pur și simplu te rușinezi să glumești în prezența persoanelor străine, sau crezi că glumele tale sunt stranii. Nu trebuie să te rușinezi de tine însuți, și atunci și celelalte persoane te vor accepta așa cum ești.

10. Capacitatea de a fi puternic/ă

Această calitate este apreciată nu doar la bărbați, ci și la femei. Nimeni nu dorește să aibă alături o persoană care nu face față propriilor probleme. Puterea interioară, capacitatea de a-ți rezolva problemele, de a susține și a ajuta persoanele – acestea sunt calități cu mult mai valoroase decît un fizic atrăgător.

Cum să-ți dezvolți puterea interioară?

Trebuie să parcurgi o cale lungă de auto-îmbunătățire, care ți se deschide atunci cînd decizi să nu te mai plângi de greutăți și îți accepți problemele ca pe niște provocări interesante.

Sursa: Novapost

Publicitate